Томлянович продължава триумфа си и е на 1/4-финал на US Open

Тя победи Людмила Самсонова от Русия със 7-6(8), 6-1

05.09.2022 | 09:51 Редактор: Искра Ангелова
Томлянович продължава триумфа си и е на 1/4-финал на US Open

Австралийката Айла Томлянович продължи с отличното си представяне на US Open и се класира за четвъртфиналите на турнира, след като победи Людмила Самсонова от Русия със 7-6(8), 6-1 в мач от четвъртия кръг на надпреварата. В предишния кръг Томлянович сложи край на кариерата на легендарната Серина Уилямс с трисетов успех, а тази нощ тя затвърди добрата си форма с чиста победа над Самсонова.

За родената в Загреб Томлянович предстои ново тежко препятствие - петата поставена в схемата Онс Жабер. Финалистката от Уимбълдън се справи с рускинята Вероника Кудерметова със 7-6(1), 6-4, за да достигне първия си четвъртфинал в Ню Йорк. Тунизийката е втората най-високо поставена тенисистка, която все още е в схемата, след световната номер 1 Ига Швьонтек, предава gol.bg.

Младата американка Коко Гоф показа много солиден тенис, за да победи Шуай Джан от Китай със 7-5, 7-5 и да си уреди среща с французойката Каролин Гарсия на четвъртфиналите. Гарсия, която спечели Мастърса в Синсинати преди началото на Откритото първенство на САЩ, победи Алисън Риск-Армитраж с 6-4, 6-1.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК