Австралийка сложи край на кариерата на Серина. Тя през сълзи: Всичко започна от родителите ми

"Беше най-невероятното нещо, през което съм преминавала през живота си", заяви тя

03.09.2022 | 05:36 Редактор: Искра Ангелова

Серина Уилямс изигра последния мач в своята забележителна тенис кариера. 23-кратната шампионка от Големия шлем приключи след поражение с 5-7, 6-4, 1-6 от Айла Томлянович в двубой от третия кръг на US Open, който бе много достоен завършек на професионалния път на може би най-великата тенисистка в историята.

"Благодаря ви толкова много. Опитах се. Благодаря ти, татко, знам, че гледаше. Благодаря, мамо. Благодаря на всички, които са тук и бяха на моя страна, толкова много години, десетилетия. Но всичко започна от моите родители, те заслужават всичко. Много съм им благодарна", заяви Уилямс през сълзи.

"Нямаше да бъда Серина, ако преди това не беше Винъс. Благодаря и на нея. Тя е единствената причина за това, че Серина Уилямс съществува. Благодаря и на моя щаб, на моя съпруг, на Олимпия. Беше едно приятно изживяване. Беше най-невероятното нещо, през което съм преминавала през живота си. Благодарна съм на всеки човек, който ми каза: "Напред, Серина", допълни тя.

Серина Уилямс има 23 титли на сингъл от "Големия шлем" -  7 от Australian Open, 3 от Ролан Гарос, 7 от "Уимбълдън", 6 US Open. А близо 95 млн. долара е спечелила от наградни фондове. Тя си завоюва и 4 златни олимпийски медала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК