Как да намерите най-добрите обувки за бягане за начинаещи?

31.08.2022 | 09:15 Редактор: Ваня Кузманова
Как да намерите най-добрите обувки за бягане за начинаещи?

Все повече хора избират да се грижат за добрата си форма и да тушират стреса с бягане. Минутите навън или на пътеката във фитнеса зареждат с енергия, оформят фигурата, успокояват. За да бягате правилно и безопасно обаче, нужно е да имате правилните обувки. Ето няколко съвета как да ги откриете.

Какво да имате предвид относно обувките за бягане?

Добре е обувката за бягане да приляга и да поддържа крака ви отлично, петата да позволява удобно движение на глезена, да ви дава усещане за сигурност. Обувката трябва да е достатъчно широка и да не притиска крака ви и пръстите. Подметката трябва да осигурява добро сцепление, да е устойчива на износване, да подобрява отскачането и гъвкавостта. Добрите обувки за бягане като asics осигуряват нужното омекотяване на петата и предната част на стъпалото. Така се постига намаляване на натоварването на стъпалото при бягането. Това са само част от иновативните технологии, част от съвременните обувки за бягане. Различните ноу-хау решения, вложени в обувките, варират в зависимост от производителя и модела. Целта им е да подобрят стабилността и контрола, както и да дадат възможност за изява на личния стил. Различните модели на световния бранд asics ви очакват тук: https://www.obuvki.bg/asics.html и канят да откриете своите нови любими обувки за бягане, с които да постигнете оптимални резултати и да сте защитени. 

Какви трябва да са първите обувки за бягане?

Преди всичко, удобни. те трябва да са златната среда, която да надграждате в последствие. Тръгнете от изпитан и доказан стандарт като asics, комфортен за вас. Времето и изминатото разстояние ще ви подскажат, дали това е идеалното решение или търсите модел по-мека или по-твърда, по-лека или по-тежка обувка. Търсете гъвкави обувки с добро омекотяване. Избирайки дизайн на уважаван бранд като asics, който е лидер в сегмента спортни обувки и обувки за бягане, получавате универсално решение, което събира иновации, комфорт и безопасност в едно. Получавате не само всякакви опции, улесняващи комфорта при бягане, но и дори избор ширина на обувката в областта на пръстите. Ето защо, водещи при избора ви на първите обувки за бягане следва да са не естетиката и цвета на обувката, а преди всичко нейните характеристики. Разбира се, това далеч не значи, че едното е за сметка на другото. Големите марки като asics инвестират в широка гама продукти с високо качество, за да дадат на своите клиенти визията, която заслужават и всеки да може да открие своите любими модели не само като комфорт, но и като личен стил.

Защо да изберете обувки за бягане asics?  

Престижни класации като тези на Runner's world, поставят Asics на челните места обувки за бягане включително за начинаещи. Различните модели на любимия популярен бранд предлагат спектър опции и технологии, сред които можете да откриете най-подходящите за себе си. Сред тези, много полезни при бягане, са asics гел вложките в петата, които обират напрежението при удара на стъпалото в земята. Налични са и лека междинна подметка и стелка, които дават абсолютен комфорт и лекота при бягане. В различни цветове и дизайни, asics са супер допълнение и към стила ви. Те са не само удобни и създадени специално за комфорт при бягане, но и изглеждат отлично. От класически модели в черно и бяло, през синьо и зелено, до модерни оранжево, неоново зелено и жълто дизайни, asics събират в едно визия, технологии и функционалност. Добавете чифт стилни слънчеви очила като тези тук https://www.obuvki.bg/aksesoari/sl-nchevi-ochila/m-zhki.html и сте готови не само за крос или джогинг, но и за срещи с приятели и удобно ежедневие. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК