"Лацио" спечели първото голямо дерби с 3:1 срещу "Интер"

Сблъсъкът в Рим беше равностоен, но головите положения на "орлите" бяха по-чисти

27.08.2022 | 08:30 Редактор: Ваня Кузманова

"Лацио" спечели първото голямо дерби за новия сезон в Серия "А", след като на своя стадион "Олимпико" напълно заслужено се наложи с 3:1 над един от големите фаворити за Скудетото – "Интер".

Сблъсъкът в Рим беше равностоен, но головите положения на "орлите" бяха по-чисти и съвсем закономерно ликуваха. Резултатът беше открит от Фелипе Андерсон в края на първото полувреме, но малко след подновяването на играта Лаутаро Мартинес изравни.

До края на полувремето "Интер" имаше претенции за дузпа, но ВАР не ги уважи. Малко след началото на втората част "орлите" можеха да удвоят преднината си, но Ханданович отново спря Имобиле с добро спасяване.

Така се стигна до 75 минута, когато "Лацио" поведе с превъзходен гол на резервата Луис Алберто. Друг играч, появил се от пейката за римляните – Педро, намери испанеца, който изпрати истински снаряд от движение. Топката рикошира в тялото на Барела и влетя неспасяемо точно в сглобката за 2:1!

Реакцията на Симоне Индзаги не закъсня и в игра се появиха Хакан Чалханоглу и Хоакин Кореа, съответно на местата на Роберто Галярдини и Барела. Но и това не даде нужния резултат и в 86 минута Педро с превъзходен фалцов удар матира Ханданович за крайното 3:1!

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК