ПСЖ вкара 7 на "Лил" в шоу на Мбапе, Неймар и Меси

Френският нападател на парижани се отчете с хеттрик

22.08.2022 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Килиан Мбапе отбеляза гол още в 8-ата секунда, а ПСЖ размаза "Лил" със 7:1 като гост, за да остане с пълен актив във френската Лига 1 след 3 кръга. Френската звезда се отчете с хеттрик, Неймар добави 2 попадения и 3 асистенции, а Лео Меси също отбеляза гол при разгрома. 

Парижани просто се подиграха с опонента, като още след центъра Неймар и Верати комбинираха, а след това Лео Меси даде пас зад защитата на домакините, където Мбапе стигна до топката и прехвърли вратаря за 1:0. 

До почивката шампионите показаха страхотна ефективност, като вкараха още 3 гола, превръщайки в попадения и четирите си точни изстрела. Меси удволи с хубав удар в обратния ъгъл след асистенция на Мендеш в 27-ата минута, а в 39-ата Ашраф Хакими направи 3:0 с остър диагонален шут. 

Преди паузата Неймар вкара за четвърти път с удар в близкия ъгъл, а в 52-ата минута направи и 5:0, след като защитата на Лил отново се провали и не успя да изчисти една топка, който стигна до бразилеца. 

Почти веднага след това Бамба върна едно попадение след добавка отблизо, но в 66-ата минута Мбапе вкара второто си попадение, след като остана свободен и стреля силно. Малко преди края нападателят се възползва от отлично фалцово подаване на Неймар, за да оформи хеттрика си.

До края не паднаха повече голове, а с успеха ПСЖ е лидер с 9 точки, с 2 повече от "Ланс" и "Олимпик" (Марсилия). Загубата бе първа за Лил, който е в средата на класирането с 4 точки.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК