"Левски" отнесе "Хебър" с 4:0 на "Герена"

"Сините" разбиха новака в елита в края на първото полувреме

20.08.2022 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" реагира по най-добрия начин след драматичното отпадане от "Хамрун Спартанс" в Лигата на конференциите и разби с 4:0 "Хебър" (Пазарджик) в мач от 7-ия кръг на първенството, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Под бурната подкрепа на няколко хиляди фенове, "сините" започнаха припряно и допуснаха положения пред вратата на Пламен Андреев, но след първия гол в срещата, дело на Цунами (38‘), се отпуснаха и гостите и набързо бяха разбити.

В рамките на още няколко минути Левски сложи точка на спора чрез Филип Кръстев от фаул и Марин Петков, който беше точен от дузпа, дадена след намесата на ВАР.

На почивката Станимир Стоилов пусна в игра Георги Миланов, Билал Бари и Ивелин Попов, който дебютира в България с екипа на 26-кратния шампион. Мачът вече се доиграваше, но Миланов (54‘) също записа името си сред голмайсторите след асистенция на Попето.

Успехът можеше да е още по-изразителен, но Роналдо уцели греда, а Петър Дебарлиев направи и няколко добри спасявания, съобщава gol.bg.

Така "Левски" вече има 9 точки от 4 мача, защото останалите  бяха отложени покрай участието в Европа. Хебър има 6 пункта и заема 11-то място в класирането. В следващия кръг хората на Мъри гостуват на "Ботев" (Враца), където миналия сезон загубиха и се озоваха на дъното в класирането, докато новакът в елита играе с "Пирин" (Благоевград) у дома.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК