Решават бъдещето на "Левски" на голяма среща

Клубът все още е заплашен от фалит

19.08.2022 | 09:06 Редактор: Тодор Петров
Решават бъдещето на

Голяма среща за бъдещето на "Левски" ще се проведе в столичен хотел във вторник. На нея ще присъстват собственикът Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков, председателят на УС Даниел Боримиров, босът на компанията, спонсорираща клуба - Мило Борисов, Димитър Костадинов - представител на сдружението "Левски на левскарите", както и водещи фигури от фенските фракции, пише "Тема:Спорт".

Ще бъде коментирано актуалното финансово състояние на клуба, който въпреки че започна да генерира големи приходи, все още е заплашен от фалит. Най-належащо сега е да започнат да се покриват дълговете към НАП.

Няма да бъде подминат и въпросът за интереса от страна на чуждестранната компания "Юнайтед груп" за придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба. Разговори между двете страни вървят още отпреди финала за Купата на България срещу ЦСКА. И за момента има заявен интерес за придобиването на клуба. Развръзка трябва да има до Нова година.

Анонсите са, че при смяна на собствеността дълговете на "Левски" ще бъдат погасени от новите босове, като ще започне и строителство за довършването на "Георги Аспарухов". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК