fallback

УЕФА казва във вторник дали "Левски" ще преиграва, шансовете на "сините" са нищожни

Техническа грешка на правилника би бил гол директно от непряк свободен удар или ако даден отбор играе с 12 футболисти

15.08.2022 | 19:37 Автор: Тодор Петров

Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА ще разгледа във вторник искането на "Левски" за преиграване на мача с "Хамрун Спартанс" от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Сините" загубиха от малтийците след изпълнение на дузпи на "Герена" в четвъртък, а ден по-късно подадоха жалба до европейската футболна централа, тъй като играч на "Хамрун" навлиза в половината на Левски преди изпълнението на център и секунди по-късно асистира за втория гол на своя отбор, който прати мача в продължения.

Според малтийското издание "Times of Malta" жалбата ще бъде разгледана във вторник и още същия ден комисията ще се произнесе с решение.

Според повечето специалисти шансове за преиграване са минимални. Твърдението на "Левски" е, че реферът от Румъния Ищван Ковач е допуснал техническа грешка на правилата, но по-скоро тя ще бъде счетена за съдийска грешка и единствено ще има наказание за Ковач, пише gol.bg.

Техническа грешка на правилника би бил гол директно от непряк свободен удар или ако даден отбор играе с 12 футболисти на терена.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback