УЕФА казва във вторник дали "Левски" ще преиграва, шансовете на "сините" са нищожни

Техническа грешка на правилника би бил гол директно от непряк свободен удар или ако даден отбор играе с 12 футболисти

15.08.2022 | 19:37 Редактор: Тодор Петров
УЕФА казва във вторник дали

Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА ще разгледа във вторник искането на "Левски" за преиграване на мача с "Хамрун Спартанс" от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Сините" загубиха от малтийците след изпълнение на дузпи на "Герена" в четвъртък, а ден по-късно подадоха жалба до европейската футболна централа, тъй като играч на "Хамрун" навлиза в половината на Левски преди изпълнението на център и секунди по-късно асистира за втория гол на своя отбор, който прати мача в продължения.

Според малтийското издание "Times of Malta" жалбата ще бъде разгледана във вторник и още същия ден комисията ще се произнесе с решение.

Според повечето специалисти шансове за преиграване са минимални. Твърдението на "Левски" е, че реферът от Румъния Ищван Ковач е допуснал техническа грешка на правилата, но по-скоро тя ще бъде счетена за съдийска грешка и единствено ще има наказание за Ковач, пише gol.bg.

Техническа грешка на правилника би бил гол директно от непряк свободен удар или ако даден отбор играе с 12 футболисти на терена.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
СЛАВИСТ
преди 1 година
УЕФА реши, че ще има преиграване на мача при едно условие на вратата да бъде Никито. Сигнализирай за неуместен коментар