ЦСКА 1948 мина и през "Хебър", Русев донесе победа за тима на Пенев

"Червените" излязоха временно начело в класирането на efbet Лига

29.07.2022 | 22:44 Редактор: Петя Кръстева

ЦСКА 1948 излезе временно начело в класирането на efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над "Хебър" (Пазарджик) в първа среща от четвъртия кръг на футболното първенство на България.

Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски", тъй като съоръжението в Пазарджик все още не отговаря на лицензионните изисквания на Българския футболен съюз. Така домакинството на "Хебър" бе абсолютно символично, а гостуващият тим на ЦСКА 1948 се възползва от този факт по много умел начин.

Още от първите минути на двубоя селекцията на треньора Любослав Пенев успя да притисне съперника си дълбоко в неговата половина. Първият гол изобщо не закъсня и падна в 10-ата минута. Центриране отляво на Марио Топузов не бе отразено по добър начин от бранителите на "Хебър" и топката попадна в Георги Русев, който от близка дистанция реализира за 1:0. 

Натискът на "червените" продължи и в следващите минути, като до почивката единствено добрите включвания на вратаря Петър Дебърлиев и гредите след удари на Александър Колев и Марио Топузов спасиха резултата от промяна.

През второто полувреме ЦСКА 1948 продължи да контролира срещата, но чистите шансове пред столичани бяха по-малко. В 50-ата минута Александър Колев вкара гол с глава след центриране отляво, но попадението бе отменено заради засада.

В последните десетина минути на срещата "армейците" практически останаха с 10 души на терена, тъй като Реян Даскалов получи контузия под коляното на левия крак, а Любослав Пенев вече беше направил петте си смени. Бранителят завърши мача, но се придвижваше по терена с огромни трудности.

Въпреки това, "Хебър" не стигна до изравняването и остава само с един успех от началото на сезона, предава БТА.

"Зелените" имат 3 точки, с които заемат 12-о място, докато с актива си от 8 точки ЦСКА 1948 води в класирането. "Армейците" обаче ще загубят тази позиция още тази вечер, ако шампионът "Лудогорец" не загуби като домакин от новака "Спартак" (Варна).

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК