"Лудогорец" се затрудни, но победи "Локомотив" (Пловдив)

Каули удвои аванса на "орлите"

15.07.2022 | 22:58 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" се помъчи срещу "Локомотив" (Пловдив), но все пак успя да го победи с 2:0 в мач от втория кръг на efbet Лига. Бърнард Текпетей даде аванс на домакините в 50-ата минута, когато се разписа с удар с левия крак от границата на наказателното поле. Резервата Каули Оливейра удвои в 87-ата минута след подаване на Пиерос Сотириу.

В първия четвърт час от мача играта беше равностойна, като играчите на 'Лудогорец" владeеха повече топката, но чисти положения липсваха и пред двете врати. Първият удар беше отправен от Бърнард Текпетей именно в 15-ата минута от границата на наказателното поле след хубава комбинация с Доминик Янков и Матиас Тисера, но бе прекалено неточен.

Домакините продължиха да са по-активният тим и в 25-ата минута Доминик Янков центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Оливие Вердон се измъкна от опеката си и нанесе силен удар от въздуха, който обаче премина доста над напречната греда на Илко Пиргов.

"Лудогорец" контролираше темпото в следващите минути, но така и не успяваше да застраши сериозно вратата на гостите. В 33-ата минута Сисиньо центрира опасно в наказателното поле отдясно, където Илко Пиргов изпусна първоначално топката, а Рик Джонатан се опита да я достигне, но и извърши нарушение срещу вратаря на „черно-белите“.

Към края на първото полувреме и двата отбора се активизираха и имаха по една нелоша ситуация за гол, отбелязва "Тема спорт".

Първият точен удар и реален шанс за попадение дойде в 38-ата минута и бе на сметката на "орлите". Тогава Дени Групер изстреля силно топката директно от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Пиргов успя да избие над вратата в корнер, след като кълбото попадна в обсега му в центъра на вратата.

Три минути по-късно "Локо" (Пловдив) отговори със скоростна атака. Александър Василев бе изпуснат от Сисиньо и центрира опасно отляво в наказателното поле, където много малко обаче не достигна на Преслав Боруков да стигне до топката и да нанесе удар с глава.

В 44-ата минута гостите от Пловдив получиха страхотна възможност да открият резултата. Сисиньо сбърка в неврологична зона отдясно на границата на наказателното си поле, което позволи на Георги Каракашев да отнеме, след което той намери по тревата непокрития Димитър Илиев, но капитанът на "смърфовете" стреля от добра позиция над вратата на Симон Слуга.

Пет минути след рестарта Рик Джонатан проби през центъра и чукна топката надясно към Бърнард Текпетей. Ганаецът смени рязко посоката и си нагласи топката на левия крак. Последва шут от границата на наказателното поле, след който топката влетя в долния ляв ъгъл на Пиргов.

След това попадение "Лудогорец" обкръжи наказателното поле на "Локомотив" и защитата на пловдивчани трябваше да спира устремните атаки на "орлите".

В 54-ата минута домакините имаха страхотен шанс за втори гол. След бързо изпълнен тъч Матиас Тисера бе изведен на фланга, надбяга Райън Бидунга, влезе в наказателното поле отдясно и остана сам срещу Пиргов, но реши да го финтира, а стражът успя да го блокира, след което защитник изчисти топката.

Шампионите бяха много опасни в тези минути и в 59-ата минута отново Тисера имаше възможност да се разпише. Този път Янков изведе чудесно аржентинеца отдясно в половината на "Локомотив", където нападателят отново се измъкна от Бидунга, влезе в наказателното поле и опита да копне топката над излезлия да го пресрещне Пиргов, но неточно покрай лявата греда.

В 66-ата минута "Лудогорец" пропусна нов шанс за второ попадение. Янков центрира от ъглов удар в наказателното поле, където на първа греда Шоу се размина с топката, която обаче достигна до Вердон, но защитникът не успя да нанесе точен изстрел от чиста позиция.

Двадесет минути преди края на редовното време Рик отправи мощен удар от дистанция, но доста над вратата.

"Локомотив" можеше да изравни резултата в 78-ата минута, когато обаче удари греда. Милош Петрович центрира отдясно на първа греда, където Ивайло Димитров изпревари Игор Пластун на границата на вратарското поле и стреля с глава, но топката се отби от лявата греда на Слуга. След това Сисиньо изчисти пред погледа на Карагарен.

В 84-ата минута отново Петрович центрира в наказателното поле отдясно на крака на Преслав Боруков около точката за дузпа, но ударът на нападателя премина високо над вратата.

В 87-ата минута Каули Оливейра пусна топката към Пиерос Сотириу, а кипърецът с пета върна към Каули, който не бе притиснат сериозно от Петрович и с удар по земята от десетина метра порази за втори път вратата на "Локомотив" (Пловдив).

Минута след гола "Лудогорец" имаше шанс да вкара трети гол, но Спас Делев прати топката в левия страничен стълб след подаване на Сотириу.

Снимка: Официален сайт на "Лудогорец"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК