"Ботев" (Вр) победи "Ботев" (Пд) в зрелище с 5 гола и червен картон

Двата отбора дадоха старт на кръга в efbet Лига

15.07.2022 | 20:55 Редактор: Искра Ангелова

"Ботев" (Враца) победи "Ботев" (Пловдив) с 3:2 в зрелищен мач от Първа лига.

Шест минути след началото Переа опита изстрел от разстояние, но встрани от вратата на Ханкич. 60 секунди по-късно Току проби през центъра и опита удар от сходна дистанция, но кълбото спря в тялото на бранител на врачани.

Първият точен удар дойде от врачани - Генов разигра с Переа и стреля от дъгата, но право в ръцете на Ханкич. Няма и минута по-късно Да Силва направи далеч по-опасен опит, но стражът на гостите показа супер реакция и отрази в ъглов удар. Чавдар Ивайлов пропусна от чиста позиция в 34-ата минута, след като получи на десетина метра от вратата от Венци Христов, но стреля високо.

След лошо изчистване на Пунчец, топката се озова у Да Силва малко извън наказателното поле, фланговият футболист намери непокрития Переа с подаване към точката за дузпа, а колумбиецът не се поколеба и с едно докосване прати топката в мрежата на Ханкич.

Точно две минути след откриващото попадение, Переа бе точен за втори път. Таранът се възползва от страхотно центриране от ъглов удар и отблизо разстреля с глава Ханкич.

Почти веднага след появяването си в игра новото попълнение на "жълто-черните" Секулич имаше шанс да стреля по диагонал, но не намери добре топката и я прати в аут.

Четири минути и втори опит обаче бяха достатъчно на хърватина, за да ознаменува дебюта си с гол. Той овладя по много добър начин дълъг пас и въпреки суетенето си, и това, че заби топката в земята при финалния удар, то успя да отбележи.

Пас в коридор на Ннади към Бароан предизвика суматоха между №11 и голмайсторът Секулич, секунди по-късно обаче французинът успя от фланга да намери новия таран на "Ботев" (Пловдив), който по фамозен начин с пета направи резултата 2:2.

В добавеното време на срещата Па Конате влезе с бутонките в главата на играч на "Ботев" (Вр) и бе изгонен с директен червен картон, след като Георги Давидов прегледа ситуацията с ВАР.

Четвърт час след началото на втората част, домакините на два пъти имаха претенции за дузпа. Първо за топка, отклонила се в гърба на Секулич и втори път за игра с ръка на Пунчец, след като Ханкич изпусна топката при едно центриране на Гаврилов отдясно. Възпитаниците на Кирилов и трети път имаха претенции за игра с ръка – този път на Ннади. И при този случай Давидов бе непреклонен - няма наказателен удар.

Шест минути преди края "Ботев" (Враца) отново поведе. Резервата на врачани Мирослав Маринов направи страхотна комбинация с автора на първите два гола Браян Переа и с изстрел по диагонала направи 3:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК