Ерик Тен Хаг стартира начело на "Юнайтед" с 4:0 срещу "Ливърпул"

Разписаха се Санчо, Фред, Марсиал и Палистери

12.07.2022 | 19:18 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" разби "Ливърпул" с 4:0 в неофициалния дебют на Ерик Тен Хаг начело на "червените дяволи".

Двубоят се игра в столицата на Тайланд и бе първата от предсезонните контроли на двата отбора. "Манчестър Юнайтед", който е и по-напред в своята подготовка, започна с доста по-солиден състав, в който личаха доста опитни футболисти. 

Началото на головата серия сложи Санчо в 12-ата минута, който се разписа с плътен изстрел в наказателното поле. В 30-ата настъпи и най-красивият момент в срещата. Джо Гомес не изчисти добре топката, тя попадна във Фред, който от границата на наказателното поле с много технично изпълнение прехвърли Алисон за 2:0. 

180 секунди по-късно бе оформена и класиката, след като Марсиал отбеляза останал сам срещу бразилския вратар. През втората част последваха множество смени, което се отрази на качеството. И макар за "мърсисайдци" да влезе тежката артилерия в лицето на Салах, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Фабиньо, Тиаго и новото попълнение Нунес, тимът така и не успя да стигне до попадение. 

Нещо повече - четвърт час преди края след контраатака уругваецът Факундо Палистери оформи крайното 4:0 в полза на "Манчестър Юнайтед".    

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК