Радостин Василев готов да отнеме лиценза на Федерацията по вдигане на тежести

Неделчо Колев се показа като човек, който не е в състояние да управлява БФВТ, пише в позицията на ММС

08.07.2022 | 19:50 Редактор: Елеонора Танева
Радостин Василев готов да отнеме лиценза на Федерацията по вдигане на тежести

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев е готов да спре финансирането на Българската федерация по вдигане на тежести и да отнеме лиценза на федерацията.

Василев се срещна с председателя на БФВТ Неделчо Колев. 

"След пореден отказ за конструктивен диалог и предоставяне на необходимите документи за финансиране от страна на Колев, той поставя Министерството на младежта и спорта само пред една опция - да спре финансирането на БФВТ и да отнеме лиценза на федерацията", пише в позицията на спортното министерство.

От там уточняват, че Неделчо Колев се е показал като човек, който не е в състояние да управлява БФВТ поради непреодолими дефицити отвъд личния си интерес. 

"Той отказва да спазва каквито и да било срокове, да има изрядни документи, да изразходва държавни средства по предназначение, а не по лична преценка", допълват от ММС.

Министерството вече частично е обезпечило финансирането на състезателите от осем клуба в щангите с допуснато допълнително финансиране за успехите им. 

"Спортистите няма как да страдат заради спорове и нехайство от страна на ръководителите им. Действията на ММС са ясен знак, че са само в интерес на спорта и правилното му управление. От другата страна обаче стои човек, който е готов да жертва всичко, включително бъдещето на всички състезатели, за да защити личния си интерес", пише още в позицията на спортното министерство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК