Мъри Стоилов хвали Любо Пенев, контузията на Ивелин Попов е сериозна

В събота "Левски" гостува на ЦСКА 1948

08.07.2022 | 19:12 Редактор: Искра Ангелова
Мъри Стоилов хвали Любо Пенев, контузията на Ивелин Попов е сериозна

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния старт на новия сезон за тима. Мъри се надява на успешно начало на първенството и да не се стига дотам, че друг отбор да трябва да събужда играчите му. 

"Отбор като "Левски", водещ отбор, трябва винаги да стартира добре. Ако трябва да съм честен, между добрата игра и трите точки, избирам добрата игра. Добрият стил и начин на игра гарантират по-трайни резултати. "Левски" не може да си позволява лъкатушене в спортната форма. След положителния сезон миналата година, футболистите имат ангажимент към феновете. Искам "Левски" да има стабилност в играта, може да имаме колебания в резултатите", заяви той.

В събота "сините" гостуват на ЦСКА 1948 в двубой от първия кръг на efbet Лига, като Стоилов изрази съжаление, че само 300 привърженици на тима ще могат да присъстват на стадиона в Бистрица. 

"Противникът направи сезони и положителни промени през паузата. Сглобиха отбор на доста по-високо ниво от миналата година. С присъствието на Любослав Пенев още повече се подобри качеството и професионализма, привлякоха доста чуждестранни добри футболисти. Те ще бъдат в разпределението на евроквотите. "Левски" навсякъде трябва да се чувства домакин. Винаги съжалявам, когато има някакви спънки и ограничения за феновете. Ако беше на Националния стадион, щеше да има 10 хиляди фенове, сега ще има 300. Не намирам за нормално такива мачове да се ограничават феновете", категоричен бе Стоилов.

"За съжаление, травмата на Ивелин се оказа по-дълбока и сериозна от първоначалните прогнози, така че не можем да говорим за връщането му в кратки срокове. Мускулен е проблемът, задълбочи се, не мога да кажа конкретен срок, но няма да е готов в близките 1-2 седмици. Имах 1-2 разговора с Илиян Стефанов, в тренировъчния процес показва желание, надявам се в мачовете да покаже добро ниво. Всичко зависи от него. Има големи очаквания към всеки нов футболист в "Левски", всеки от тях трябва да се бори със зъби и нокти за мястото си", допълни още треньорът на "Левски".

Той отрече клубът да води преговори за привличането на Страхил Попов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК