Херо: Отблъскващи са резултатите на националите, "Левски" няма да е шампион

Не съм търсен за треньор на националния отбор, заяви Димитър Димитров

02.07.2022 | 15:05 Редактор: Тодор Петров
Херо: Отблъскващи са резултатите на националите,

Бившият национален селекционер Димитър Димитров - Херо заяви, че към днешна дата не е търсен от Българския футболен съюз във връзка с овакантения пост в националния отбор. 

"Не съм търсен за националния отбор. Най-отблъскващо са резултатите на националния отбор и състоянието на този тим. По този начин трудно български играчи ще излязат в чужбина, така и треньори трудно ще отидат навън. Националният е огледало на българския футбол", сподели Херо.

"Не очаквам следващото първенство да е по-интересно. Доста отбори свалиха нивото си. И тези, които влизат според мен няма да бъдат конкурентноспособни на водещите отбори. Без да ги засягам, разбира се. Очаквам група от пет-шест отбора, които ще се открояват и те са ясни - "Лудогорец", "Левски", ЦСКА, "Ботев" (Пловдив), "Черно море" и оттам виждам една сериозна бездна. Очаквам ЦСКА 1948 да е по-добре и да се намеси в компанията на отборите, които изброих", каза той за "Тема Спорт".

По думите му очакванията към "Левски" сега са огромни, а привържениците вече са в други измерения.

"Всички мислят, че "Левски" едва ли не ще бъде новият шампион. Мои приятели сериозно мислят, че догодина техният любим отбор ще спечели титлата. Аз малко ги приземявам, като им казвам, че трябва да минат поне още една-две години, за да може да надгради, да направи допълнителната селекция, защото в момента като сравним потенциала с този на "Лудогорец" и предимството е за сегашния шампион", смята Херо.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК