От извора - олимпийските шампионки от ансамбъла с мастър клас по художествена гимнастика

Поредицата за млади надежди започна с 60 гимнастички от клубовете в Бургас

28.06.2022 | 19:52 Редактор: Елеонора Танева

Олимпийските ни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика зарадваха близо 60 гимнастички от клубовете в Бургас. Това е първият от поредицата мастър класове, които Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова ще проведат.

Олимпийските ни шампионки от отбора по художествена гимнастика избраха Бургас за начало на поредица от мастър класове за млади надежди.

"Основното, което искаме да им предадем, е нашият устрем и упоритостта, с която работихме толкова години. Защото според мен талантът не е на първо място, дори деца, които нямат толкова талант, с много работа всичко се получава", каза Симона Дянкова.

"Искаме да ги научим първо да са дисциплинирани, да се радват, че са в залата. Да са усмихнати по време на тренировка и да ги мотивираме", добави Мадлен Радуканова.

В първия мастcр клас в зала "Младост" се включиха близо 60 гимнастички от клубове в Бургас, както и  от Южна Африка, които са на спортен лагер на морето.

Програмата  включва както  техника с различните уреди в художествената гимнастика, така и уроци по артистично поведение.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК