Шокираща гледка на световното по плуване: Американка припадна в басейна (+ВИДЕО)

Треньорка я спаси от удавяне

23.06.2022 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова

Състезателката по синхронно плуване Анита Алварес бе драматично спасена от дъното на басейна от старши треньора на САЩ, след като загуби съзнание по време на Световното първенство в Будапеща.

Андреа Фуентес се хвърлила да спаси Алварес, която потънала на дъното на басейна и не дишала, след като загубила съзнание в края на съчетанието ѝ по време на финала в соловите изпълнени.

"Всички бяхме изплашени до смърт. Трябваше да скоча, защото спасителите не го сториха, сподели Фуентес, цитирана от испанския вестник Marca.

Треньорката, която не била в плувно облекло, а по къси панталони и тениска, се гмурнала до дъното на басейна и извела Алварес на повърхността, преди да ѝ бъде оказана помощ.

"Бях уплашена, защото видях, че не диша, но сега е много по-добре. Беше много интензивно. Мисля, че поне две минути минаха без тя да диша, защото дробовете ѝ бяха пълни с вода. Но успяхме да я спасим, тя изплю водата, изкашля се и това беше всичко, но бяхме много стресирани и изплашени", добави Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка в синхронното плуване, цитирана от БГНЕС.

Алварес била изведена на носилка до медицинския център на басейна, като нейни съотборници и фенове изглеждали шокирани, като някои не сдържали сълзите си. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК