ЦСКА строи модерен стадион за над 80 млн. лв.

Капацитетът ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители

21.06.2022 | 15:45 Редактор: Теодора Патронова

Новият стадион на ЦСКА трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/26, обявиха от международния оператор SPORTFIVE на съвместна пресконференция, на която бе представен  проектът за изграждане и управление на новия клубен стадион на "червените" в Борисовата градина.

Двете страни дадоха подробности относно проучванията и анализи, свързани с възможностите за изграждане и управление на бъдещото съоръжение, както и сроковете, съпътстващи процесите по проектирането, изграждането и управлението на бъдещия стадион.

Представител на SPORTFIVE обясни, че строителството ще се осъществи в съществуващата чашка на настоящия стадион "Българска армия" и целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда.

Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители, като ще бъде премахната пистата и феновете ще бъдат много по-близо до терена.

На 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията, а по предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април 2023 година. Строителството ще стартира през 2024 година.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева и е осигурена от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК