Николай Йорданов: Ако се поздравим с победи срещу Иран и Австралия, ще е супер

Треньорът разкри, че Алекс Грозданов е с контузия след мача с Канада

20.06.2022 | 19:34 Редактор: Здравко Черкезов

Селекционерът на волейнационалите Николай Желязков говори преди първия мач на нашите в "Арена Армеец" във втората седмица от Лигата на нациите. Той заяви, че целта е две победи – срещу Иран и Австралия. Треньорът разкри, че Алекс Грозданов е с контузия след мача с Канада и няма да може да играе до края на турнира.

"Моите очаквания са да направим първата победа. Надявам се на това нещо. Много я желаем. Много тренирахме, много се влагаха момчетата в тренировката и се надяваме да дойде първата победа", каза Желязков.

"Напрежението винаги съществува във волейболната игра. Ние сме хора, които трябва да успявахме да се справим с това нещо. Неизбежно е. Подготвени сме. Имам желание не само срещу Австралия, но и срещу Иран имаме амбиции да се сборим. Последните два дни имаме срещи със САЩ и Бразилия, ще дадем всичко то себе си. Топка е. Ако се поздравим с две победи и мачовете с Бразилия и Щатите направим нещо повече, ще е супер", добави той.

"Добрата новина е, че Владислав Иванов се присъединява. Губим Алекс Грозданов заради контузия. Има разкъсвания на връзка на коляното, което го вади за около месец. Няма да можем да го ползваме до края на турнира. Това е контузия, която се получи по време на мача с Канада. Никой нищо не може да направи. Той тренира, прави физиотерапии всеки ден. Изисква време тази контузия и нищо не можем да направим".

"Много се надявам хората да дойдат, публиката да ни подкрепи. Сигурен съм, че ще дадат всичко от себе си момчетата. Смятам, че отборът е различен. В момента разполагаме с млад състав, който трябва да се изгради. Това е бъдещето на българския волейбол".

"Няма човек, който с конкретика да каже, колко време е необходимо. Играем по-добре от първия мач. Очаквам по-добра игра на този турнир. За световното първенство със Соколов и Скримов се надявам да имаме друг облик. Ще имаме голяма класа, равностойни състезатели по постовете. Цецо Соколов е най-добрият диагонал в света, когато му тръгне играта".

"Не само при Мартин, при Найден Найденов има много силни момчета. Не всеки успява да се наложи в мъжкия волейбол. Това е доказала се практика. Ние, ако успеем да извадим няколко момчета, ще бъде много добре. Алекс Николов смятам, че се налага. На 18 години показва едни страхотни игри", каза още селекционерът.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК