Перес: Мбапе смени решението си под натиск, ограбиха мечтата му

"Съжалявам и за майка му, която ми каза, че Килиан от малък мечтае да играе за "Реал", заяви президентът на "кралете"

16.06.2022 | 17:13 Редактор: Искра Ангелова
Перес: Мбапе смени решението си под натиск, ограбиха мечтата му

Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес гостува в предаването Ciringito на журналиста Жозеп Педрерол, където разказа обстойно за неуспешния трансфер на Килиан Мбапе това лято. Перес посочи, че французинът е бил подложен на ужасен политически натиск от Франция, както и че последвал финансов натиск от Катар, което обуславя престоя му в Париж.

"Мечтата на Мбапе беше да играе за "Реал" и той ми го казваше много пъти. Той отчаяно искаше да дойде при нас през август миналата година. След това той непрекъснато ми повтаряше, че иска да играе само за "Реал". И тогава всичко се промени изведнъж. Мисля, че това се дължи на невъобразимия политически натиск, на който беше подложен. Президентът на Франция и кметът на Париж започнаха да му викат, че не трябва да напуска Париж и Франция. Дори не мога да си представя, че испанският крал прави нещо подобно с играч на "Бетис" да речем", допълни той.

Първият човек на "Кралския клуб" изтъква, че е бил шокиран от последното условие, което Мбапе постави пред "Реал", и че никой в ​​историята не го е искал, нито би го получил.

"Той каза, че няма да участва в дейности на спонсори на "Реал", които не са негови частни спонсори. Това ме шокира, защото никой в ​​историята на този клуб не го е искал и няма да го получи. Поздравления за Мбапе, но сигурно си е въобразил, че е певец или актьор, а всички около него в този клуб са статисти. Това обаче е "Реал" (Мадрид). Не можех да повярвам, когато видях какво иска от нас и си казах: "Това не е моят Мбапе", коментира още Перес, цитиран от "Труд".

"Въпреки всичко, аз все още го обичам. Знам, че не му беше лесно, защото беше подложен на ужасен натиск, ограбиха му мечтата. Съжалявам и за майка му, която ми каза, че Килиан от малък мечтае да играе за "Реал". Сега ми казват, че много я е срам от този негов обрат. Искам той да остане в ПСЖ такъв, какъвто е сега. Може ли да дойде в "Реал" след три години, когато изтече договорът му с ПСЖ? Знаете какво казват тук "след три години всички ще бъдем плешиви, хахаха". Този Мбапе не е моят Мбапе! Не искам този Мбапе", отсече президентът на "Реал" (Мадрид).

В крайна сметка Перес добави, че Мбапе се е опитал да "подкопае" трансфера на Аурелиен Чуамени, който наскоро пристигна в "Реал" от Монако.

"Чуамени ми каза, че в последния момент е получил страхотна оферта от ПСЖ и съобщение да не отива в "Реал". Мбапе го помолил да направи това, но той му отказал", подчерта той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК