Мъри Стоилов говори след жребия на "Левски" в Европа и поиска промяна за домакинството

"Ще имаме трима напускащи, няма да правим излишни чудеса", заяви треньорът на "сините"

15.06.2022 | 16:32 Редактор: Искра Ангелова

Най-тежкият от всички възможни съперници беше ПАОК. Отбор, който е гранд в Гърция. От много време ги наблюдавам. Два пъти влязоха в съперничество с "Олимпиакос" за титлата, което е изключително трудно. В крайна сметка, "Левски" не можеше да очаква лесен противник, с оглед на това, че дълги години имахме отсъствие от евротурнирите и загубихме коефициенти, който имахме. Ще подходим с уважение и респект към ПАОК, но в никакъв случай не се плашим. Футболът е такъв, жребият е такъв. Всички искахме да участваме в Европа. Това ще бъде една добра възможност да зарадваме "Синя България" с добра игра и да видим докъде сме стигнали и къде трябва да работим. Това заяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов минути след жребия за втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

"На книга и по коефициент, ПАОК е изявен фаворит, но на терена става всичко - побеждава този, който в точния момент играе по-добре и по-достойно. Искам горд "Левски!", отсече Стоилов на пресконференция и след това заяви, че ще предложи "Левски" да домакинства на националния стадион "Васил Левски", а не на "Герена": "И двата отбора имат прекрасни фенове. Аз даже имам предложение към клуба да се преместим да играем на "Васил Левски", за да можем да удовлетворим желанието на всички привърженици. Ако и ПАОК имат гостуващи фенове, ще има достатъчен брой билети и за тях".

"Противникът е доста сериозен, над средното европейско ниво е, но ако "Левски" успее да елиминира ПАОК, това ще бъде вече, както се казва, прекалено хубаво, за да е истина, защото скокът ще е много голям в нашето развитие. Но във футбола става всичко", добави още треньорът на "сините".

"Моето желание беше да няма голяма пауза. Имаме шанс, че не сме в първия кръг. Притеснителното между евромачовете е емоционалното изчерпване, а не физически. Те взимат от тръпката от емоцията. Да направим ротации, за да се представим най-добре във всички първенства, в които участваме. Надявам се до утре да приключим сделката за новия футболисти, който имаме желание да привлечем. Имаме детайли да изчистваме, ние ще получим свободен трансфер. Това е последното, което се очаква. Ако успеем, да завършим трансфера, ще приключим със селекцията. Ще имаме трима напускащи, Митко Костадинов ще отиде в "Септември". Няма да правим излишни чудеса. И десет нови да вземем, с жребия може да отпаднеш при всички положения. Въпросът е ние да си градим отбора и да вървим стъпка по стъпка в стратегията. Да трупаме увереност и точки. Трябва да играем по най-добрия начин", завърши Стоилов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК