Голям проблем за ЦСКА още на старта на първенството

Саша Илич най-вероятно няма да може да разчита на Юрген Матей

14.06.2022 | 09:26 Редактор: Тодор Петров
Голям проблем за ЦСКА още на старта на първенството

Треньорът Саша Илич най-вероятно няма да може да разчита на капитана на ЦСКА Юрген Матей за старта на сезона. В навечерието на заминаването за втория етап от лятната подготовка в Австрия нидерландецът продължава да тренира индивидуално. 

Актуалната ситуация около възстановяването му индикира, че е твърде възможно той да не е на линия за първия официален двубой, който ще се проведе между 8 и 10 юли, за когато е насрочено началото на новото първенство. 28-годишният защитник почти сигурно ще пропусне контролите в алпийската страна. 

Матей тренира на облекчен режим на базата в Панчарево в последните дни, като все още не е ясно кога ще бъде готов да се включи към пълноценните занимания на тима, пише "Тема спорт".

За първия кръг на шампионата с наказание е Мено Кох. Нидерландецът си изкара червен картон в протоколния последен кръг на изминалия сезон срещу "Черно море" (0:0). Ако Матей не бъде готов за старта на новата кампания, за ядрото на ариергарда Илич ще разполага само с Енес Махмутович, който още не е дебютирал заради забраната за картотекиране, и младите Християн Петров и Росен Маринов. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК