Приятелката на Неделев лети за Грузия. Десподов: Никой не беше спал след тази случка

Обсъждат се няколко варианта за транспортирането му до България

13.06.2022 | 17:39 Редактор: Искра Ангелова

Футболистът от националния отбор Тодор Неделев е в добро състояние и се възстановява след претърпяната операция на глава вследствие на тежката катастрофа в Грузия. До дни се очаква националът да бъде изписан от болница. Днес съотборниците му се прибраха в България.

Момчетата все още не могат да се отърсят от шока от катастрофата, но са и изпълнени с надежда, че пострадалият им съотборник е добре след операцията. По време на тежкия инцидент в автобуса до Неделев е стоял Кирил Десподов. Той сподели, че са преживели истински ужас.

"Стоях до него, успях да видя, че ни удря автобусът, той не успя да види и го удари. Снощи си говорихме с него, каза, че е добре. Каза, че му се прибира, но ние му обяснихме, че трябва да постои малко. Надявам се, че бързо ще се върне на терена", сподели Десподов.

След мача с Грузия - Неделев е изгледал репортаж от срещата.

"Важното е да не се предизвикат крайни емоции, иначе може да говори по телефона и да гледа кратки неща, но не и да се напряга, и да се вълнува", коментира пиарът на БФС Виктор Игнатов.

Неотлъчно до Тодор Неделев е лекарят на националния отбор. Очаква се до дни футболистът да бъде изписан и преместен в хотел.

"Чу се с майка си пред мен, с приятелката си, тя пътува утре, поели сме всичко за нея, за престоя ѝ. Следващите дни ще се опита да стане, да започне да върви и до една седмица да отиде в хотел, а после да бъде транспортиран до София", поясни зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов.

Обсъждат се няколко варианта за транспорт, един от които с медицински хеликоптер, ако се налага.

"Става въпрос за санитарни самолети, хеликоптери, има няколко варианта, зависи какво ще каже професора, който го оперира, тъй като налягането при нормален полет може да предизвика усложнения", допълни Запрянов.

"България може да не разполага с такава техника, но на българска територия има специализирана медицинска техника, включително летални машини. Просто не са наша собственост, но те могат да бъдат наети и използвани. При всички положения ние ще поемем разходите, това не се коментира", категоричен е Виктор Игнатов.

На футболната среща снощи между Грузия и България в осмата минута целия стадион стана на крака и ръкопляска в подкрепа на Тодор Неделев.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК