Десетки ранени в Загреб: Полицията стреля по агресивни фенове на "Хайдук"

Запалянковците замеряли полицаите с бутилки, камъни и дори маси от близката бензиностанция

22.05.2022 | 18:53 Редактор: Здравко Черкезов

Десетки ранени, сред тях и полицаи, след ожесточени сблъсъци между футболни фенове и органите на реда в хърватската столица Загреб. Според полицията, агресивни запалянковци са се опитали да хвърлят запалена факла върху патрулна кола, изпратена, за да овладее ситуацията.

След загубата от "Динамо" (Загреб) в събота вечер близо 1600 фенове на "Хайдук" (Сплит) си тръгват от мача с коли, бусове и автобуси. Малко след като потегля, колоната спира на магистралата, блокира пътните платна, а запалянковците нападат с удари и предмети изпратените на място полицаи. 

"Както се вижда и на кадрите, феновете са били в пъти повече от нашите колеги. На място са изпратени 16 полицаи срещу стотици агресивни мъже", коментираха от хърватската полиция.

Нападателите не подбират средства - по полицаите летят бутилки, камъни и дори маси от близката бензиностанция.

"Фактът, че инцидентът става близо до бензиностанция, а са използвани пиротехнически средства, е достатъчно показателен. Освен че е имало риск за живота на полицаите, феновете са рискували и собствения си живот, защото от пламъците лесно е можела да избухне експлозия", посочиха от полицията.

Полицията е задържала 43 души. Пострадали са 15 от феновете, от тях четирима с огнестрелни рани, както и 20 представители на реда.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК