"Ботев" (Пловдив) ще играе бараж за Европа след 0:0 с ЦСКА

"Армейците" са твърдо на второто място

19.05.2022 | 21:05 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА не успя да победи "Ботев" (Пловдив) на "Армията" и двата отбора си врътнаха 0:0. "Армейците" са твърдо на второто място, докато пловдивчани си гарантираха минимум четвъртата позиция.

По този начин "Ботев" ще играе плейоф за място в Лига на конференциите.

Възпитаниците на Алън Пардю започнаха изключително активно и още в 3-ата минута пропуснаха златен шанс да поведат в резултата - Георги Йомов остана непокрит в наказателното поле и шутира отлично, но топката разтресе напречната греда.

В 22-ата минута Варела пусна към Кайседо, който стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина на педя от страничната греда.

Минута преди края на първата част отново Кайседо можеше да се запише сред голмайсторите - еквадорският национал получи извеждащо подаване от Карло Мухар, нагласи си топката на десния крак и шутира в далечния ъгъл, но вратарят на "Ботев" Ханкич плонжира и успя да докосне топката, след което я изби в корнер.

На почивката Алън Пардю смени Яник Вилдсхут и Георги Йомов, а в игра се появиха Маурисио Гарсес и Греъм Кери. В 53-ата минута Кайседо напредна отляво и вместо да потърси свободен съотборник, реши да стреля, но защитник на гостите блокира.

Седем минути по-късно отново гредата спря ЦСКА към гола - след центриране от ъглов удар Маурисио Гарсес засече с глава, но топката удари напречната греда и тупна пред голлинията, след което бе избита. В 65-ата минута пък Варела реши да пробва мерника си с шут от въздуха след отбита топка от защитата на Ботев, но топката мина над вратата.

Минута по-късно Турицов пусна отличен извеждащ пас към Гарсес, но точно преди бразилецът да стреля, вратарят на "Ботев" Ханкич излезе и изби.

В игра се появи и Браян Морено, който замени Федерико Варела в 72-ата минута, а по-късно Калоян Кръстев се появи на мястото на Жорди Кайседо. В 81-ата минута Иван Турицов стреля силно от границата на наказателното поле, но топката мина на педя над напречната греда.

Три минути преди края Кръстев навлезе отдясно в наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл, но стражът на гостите изби в корнер. Така двата отбора не излъчиха победител  и двубоят завърши при нулево равенство.

В последния кръг от този сезон ЦСКА гостува на "Черно море" в неделя. Двубоят на стадион "Тича" във Варна започва в 20:30 ч.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК