Спортният министър: Утре ще отнемем лиценза на една федерация

"Наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя", заяви Радостин Василев

17.05.2022 | 21:47 Редактор: Здравко Черкезов
Спортният министър: Утре ще отнемем лиценза на една федерация

"Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим публично като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя", обяви пред журналисти в Плевен министърът на младежта и спорта Радостин Василев, но не пожела да разкрие коя ще е федерацията.

По думите му има сигнали за злоупотреби и към прокуратурата, и към ГДБОП, към полицията и следствените органи. "В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала", подчерта министър Василев.

"Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шах. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност, са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове", каза още той.

"Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в ситуация на административен и документен хаос да спазват правилата, но мисля, че се научават", категоричен бе спортният министър.

Министър Радостин Василев днес бе в Плевен по повод спортен празник за хора от всички възрасти, организиран от Общината. Той връчи наградите на десет талантливи плевенски деца с изяви в областта на спорта, науката и изкуството. От Плевен бе даден и стартът на Националната кампания "10 причини младите хора да останат в България", чийто патрон е министър Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК