Футболистите на ЦСКА със специални тениски в подкрепа на кампанията "Роден боец"

Каузата е откриване на лек срещу изключително рядкото генетично заболяване, засягащо най-вече децата – неврофиброматозата

12.05.2022 | 20:13 Редактор: Елеонора Танева
Футболистите на ЦСКА със специални тениски в подкрепа на кампанията

От ЦСКА се включиха в благотворителна кампания "Роден боец". Каузата на организацията е откриване на лек срещу изключително рядкото генетично заболяване, засягащо най-вече децата – неврофиброматозата.

"За да насочим вниманието към болестта и за да изразим подкрепата си към всички, засегнати от нея у нас, футболистите на ЦСКА ще излязат със специално подготвени за случая фланелки, "Роден боец" в следващите си два мача – финала за Купата на България в неделя и домакинската среща с "Ботев" (Пловдив) четири дни по-късно", пише в официалното съобщение на сайта на клуба.

Неврофиброматозата е генетично заболяване, при което се засяга растежът на клетките в нервната система, което води до образуване на тумори в нервната тъкан. Тези тумори могат да се развият навсякъде, включително и в главния и гръбначния мозък. Заболяването обикновено се диагностицира в ранна детска възраст и се дължи на генетична мутация, предавана от родител на дете.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК