"Юве" рухна и даде безценна победа на "Дженоа" в битката за оцеляване

С успеха "грифоните" събраха 28 точки и са само на точка от спасителната зона

07.05.2022 | 08:09 Редактор: Искра Ангелова

"Дженоа" победи с 2:1 "Ювентус" в мач от 35-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Луиджи Ферарис".

С успеха "грифоните" събраха 28 точки и са само на точка от спасителната зона. "Бианконерите" остават с 69 пункта, но още миналия кръг си гарантираха място в Топ 4.

И заради това Макс Алегри заложи на футболисти, които играят по-рядко и това даде своето отражение. В сряда за "Юве" предстои финала за Купата на Италия срещу "Интер".

Всички голове паднаха след почивката. Пауло Дибала откри резултата в 48-ата минута, след като по перфектен начин овладя подаване на Мойс Кийн и с удар в долния десен ъгъл матира вратаря за 1:0, .

В 84-ата минута ВАР отмени дузпа за "Юве", а в 87-ата Дженоа изравни. Надием Амири намери Алберт Гудмундсон в наказателното поле, който се нагласи и изстреля топката в десния ъгъл за 1:1!

Драмата стана пълна в добавеното време, когато "Дженоа" можеше да направи пълен обрат. Рабио допусна груба грешка при изнасянето и подари топката на противник в наказателното поле. Последва пас към Амари, който стреля от точката за дузпата сам срещу Войсчех Счесни, но вратарят спаси.

"Юве" можеше да спечели в 94-ата минута, когато Алваро Мората намери Кийн, но той не уцели опразнената врата и направи третия си фрапантен пропуск в мача. В ответната атака "Дженоа" стигна до дузпа, след като Матия Де Шилио направи фаул и от бялата точка Доменико Кришито донесе успеха за домакините.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК