Финалът в Лига Европа: "Айнтрахт" (Франкфурт) срещу "Глазгоу Рейнджърс"

Финалният мач в Севиля е на 18 май

06.05.2022 | 07:26 Редактор: Тодор Петров
Финалът в Лига Европа:

Германският "Айнтрахт" (Франкфурт) ще играе срещу шотландския "Глазгоу Рейнджърс" на финала в Лига Европа този сезон. 

В дългоочаквания реванш на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт "Уест Хям" остана с човек по-малко още в 19-та минута, когато първоначалният жълт картон на Аарън Кресуел беше заменен от директен червен такъв, тъй като защитникът се оказа последен в отбрана при задържането на Йенс Хауге.

Само седем минути след това "орлите" удариха своя противник - хубаво подаване отдясно на Ансгар Кнауф задължи останалия напълно непокрит в пеналта Рафаел Боре да реализира и последният не сбърка. В последната минута Сучек стреля опасно, но покрай гредата, а с това се изпари и последната надежда на островитяните, които загубиха и двата мача с обща голова разлика 1:3.

На стадион "Айброкс" "Глазгоу Рейнджърс" сензационно победи РБ "Лайпциг" с 3:1, след като загуби преди седмица в Германия с 0:1. Така британците печелят с общ резултат 3:2, взимайки втори германски скалп този сезон след този на "Борусия" (Дортмунд).

Джеймс Тавърниър и Глен Камара обърнаха развоя на нещата срещу "биковете" от Лайпциг. Кристофър Нкунку изравни везните двайсетина минути преди края на редовното време, но десет минути след това Джон Лундстрам вкара скъпоценния гол за "Рейнджърс", пише gol.bg

Финалът на Лига Европа е на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля на 18 май.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК