Наследство за милиони - кой ще поеме империята на Мино Райола?

По време на кариерата си той е договорил повече от 847,7 милиона долара в договори

02.05.2022 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова
Наследство за милиони - кой ще поеме империята на Мино Райола?

Смъртта на футболния агент Мино Райола оставя след себе си наследство, достойно за футболна империя - представителна агенция, която управлява съдбата на някои от най-големите играчи в света. От Ибрахимович, през Холанд, Погба и Донарума.

Въпросите сега, когато Мино вече го няма, са няколко. Кой получава представителната агенция? Ще продължат ли играчите с компанията или, напротив, ще сменят своя представител?

Според "Форбс" мениджърската агенция на Райола е имала приблизителна нетна стойност от 84,7 милиона долара. Представителят беше сред петте най-мощни спортни агенти в света и получи парите благодарение на комисионните при преговорите за трансфер. По време на кариерата си той е договорил повече от 847,7 милиона долара в договори.

Агенцията на Райола е изградена от структура с малко хора, пише "Труд". Ключови съдружници на Райола са Рафаела Пимиента, негов адвокат и партньор на Мино от 20 години, Виченцо Райола, неговият братовчед, и Хосе Фортес, испански емигрант, който живее в Амстердам и който беше ключов член на организационната схема, що се отнася до преговорите с потенциални клиенти на агенцията.

Според близки до Мино Райола източници на вестник "Марка" семейството ще продължи да представлява агенцията и да посредничи при трансферите на футболистите, за които отговаря. Двама от тях са ключови - Ибрахимович и Погба. И двамата са готови да продължат взаимодействието си с агенцията.

Отношенията на Райола с тези двама футболисти бяха много лични. Относно останалите, включително Холанд, ще трябва да видим какво ще се случи в бъдеще, макар че по принцип и те ще продължат да бъдат представяни от тази агенция поне засега.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК