УЕФА и Европол ще се борят заедно с корупцията и уреждането на мачове

Организираната престъпност бързо разбра, че много футболни клубове са претърпели финансови загуби 

27.04.2022 | 09:57 Редактор: Тодор Петров
УЕФА и Европол ще се борят заедно с корупцията и уреждането на мачове

УЕФА започва сътрудничество с Европол, за да се пребори с корупцията и уреждането на мачове, съобщиха двете организации.

Редица представители на правоприлагащите органи, съдебните органи и националните футболни асоциации от 49 държави взеха участие в съвместна конференция в Хага, докато обсъждаха плановете за защита на целостта на спорта.

"Организираната престъпност бързо разбра, че много футболни клубове са претърпели финансови загуби поради пандемията. И когато има по-малко пари, играчите, треньорите, съдиите и дори служителите на клуба са по-уязвими към машинациите на уредените на мачове", заяви Буркхард Мюл, ръководител на Европейския център за финансови и икономически престъпления.

"Огромните печалби се правят, когато направим непредвидимото предсказуемо. Случаите на уреждане на мачове и подозрителни резултати се трупат. Сътрудничеството между правоприлагащите и спортните организации е от решаващо значение за идентифицирането и разследването на предполагаеми случаи на корупция във футбола", каза още Мюл, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК