18 български джудисти ще се борят на Европейското в "Арена Армеец"

За първи път България ще бъде домакин

25.04.2022 | 19:50 Редактор: Теодора Патронова
18 български джудисти ще се борят на Европейското в

България ще бъде представена от 18 джудисти на Европейското първенство за мъже и жени в столичната зала "Арена Армеец" между 29 април и 1 май, на което страната ни за първи път ще бъде домакин. 

Ивелина Илиева се завръща на татамито след дълга пауза. Най-добрата ни състезателка обяви, че прекратява кариера след Олимпиадата в Токио, но след това размисли. Илиева ще стартира в своята категория до 57 килограма, в която има сребро от Евро 2016 и пето място световното в Токио през 2019 г.

Дебют за България на голямо първенство ще направи французойката с български паспорт Амели Гиюр, която ще стартира в категория до 52 килограма. Шампионатът ще бъде първо сериозно изпитание след Игрите в Токио за олимпийците и двукратни европейски вицешампиони Янислав Герчев (60) и Ивайло Иванов (90). На татамито ще излязат още призьорите от международни състезания Анастасия Балабан, Денислав Иванов (66), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Борис Георгиев (100).

У нас пристигат 363 състезатели от 40 държави. Схватките в "Арена Армеец" ще бъдат изгледани от президентите на световната федерация по джудо Мариус Визер (Румъния) и на европейската централа Ото Кнайтингер (Австрия).

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК