Голово шоу в Кърджали, ЦСКА 1948 сломи "Арда" с 6:3

Двата тима направиха много атрактивен двубой с цели девет гола, завършил с успех за "червените"

22.04.2022 | 18:10 Редактор: Здравко Черкезов

Отборът на ЦСКА 1948 запази живи шансовете си да се бори за участие в евротурнирите през следващия сезон, след като победи "Арда" с 6:3 като гост в мач от 28-ия кръг на Първа лига. На стадион в Кърджали двата тима направиха много атрактивен двубой с цели девет гола, завършил с успех за "червените".

Срещата започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в третата минута след автогол на опитния защитник на ЦСКА 1948 Сашо Александров. "Армейците" отговориха ударно в заключителните 15 минути на първата част, когато отбелязаха три гола, дело на Ивайло Чочев, Марио Топузов и Галин Иванов.

Светослав Ковачев върна "Арда" в мача в 48-ата минута, но Галин Иванов и Емил Мартинов сложиха точка на спора с два гола за столичани в рамките на пет минути. Капитанът на домакините Иван Коконов вкара трети гол за "Арда" в 68-ата минута, преди Галин Иванов да оформи своя хеттрик и крайното 6:3 в 70-та минута.

След този успех ЦСКА 1948 вече има 33 точки и се доближи на три точки от "Локомотив" (Пловдив) и "Берое", които делят първото място в тази група. Победителят в групата ще играе бараж с тим от първата шестица за участие в Лигата на конференциите през сезон 2022/23.

"Арда" заема последната позиция с 30 точки. На 29 април, петък "Берое" посреща "Арда", а ЦСКА 1948 е домакин на "Локомотив" (Пловдив).

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК