"Септември" (Сф) оглави класирането във Втора лига след обрат срещу "Етър"

Столичани са с 62 точки - с три повече от "Спартак" (Варна), който има два мача по-малко

22.04.2022 | 16:29 Редактор: Здравко Черкезов

"Септември" (София) поведе в класирането на Втора лига след победа с 3:1 у дома над "Етър" (Велико Търново) в мач от 33-тия кръг. Гостите поведоха в резултата след гол от дузпа на ветерана Даниел Младенов в 12-та минута.

Още до почивката обаче "Септември" направи обрат, като точни за тима на Славко Матич бяха Иван Арсов в 24-та минута и Асен Чандъров в 40-та. През втората част Марио Илиевски довърши гостите с трети гол.

С този успех "Септември" поведе в класирането с 62 точки, с три повече от "Спартак" (Варна), който има два мача по-малко. "Етър" е трети също с 59 точки и с мач по-малко от водача, информира gol.bg.

"Получи се добър мач. "Етър" показа, че неслучайно е бил лидер до този мач. Сега вече ние сме на върха в класирането. Знаехме, че те ще се опитат да играят с дълги диагонални топки и на контраатака. Използвахме нашето качество днес, а те не успяха. Мисля, че резултатът показва кой е бил по-добър днес“, заяви треньорът на "Септември" Славко Матич.

Наставникът на "Етър" Веселин Великов коментира: "Като не можем да реализираме положенията си, няма как да вземем и точка. Не може отборът на "Септември" да има 6 корнера и при 2 от тях да ни вкара. Това е несериозно. Изтървахме положения, чрез които можехме да изравним. След 3:1 пак имахме 100-процентови положения, но на празна врата не можем да вкараме. Ще направим всичко възможно да се вдигнем и следващия мач със "Спартак" (Варна) да вземем 3 точки.

Снимка: Lap.bg