"Интер" отнесе "Милан" и е на финал след 11 години

"Нерадзурите" разбиха "росонерите" с 3:0

20.04.2022 | 00:07 Редактор: Искра Ангелова

"Интер" разби с 3:0 "Милан" в Дерби дела Мадонина от полуфиналите за Купата на Италия и се класира финала в турнира. "Нерадзурите" достигат до спора за трофея след общ резултат 3:0, след като първият мач между  грандовете от Милано завърши 0:0.

В герой се превърна Лаутаро Мартинес, забил и два гола за тима на Симоне Индзаги още през първото полувреме. След почивката  Робин Госенс направи победата класическа с дебютния си гол за Интер. ВАР и съдията Маурицио Мариани отмениха гол на Исмаел Бенасер за "росонерите".

Така "нерадзурите" сложиха край на серията си от 3 мача без победа над градския съперник през настоящата кампания, след като в Калчото направиха равенство и допуснаха загуба. А Симоне Индзаги спечели първото си градско дерби начело на "Интер".

"Росонерите" имаха териториално превъзходство през по-голямата част от мача, но се отличиха с куп пропуски. "Интер" от своя страна показа завидна ефективност и елиминира своя  градски съперник. Двата тима предложиха много динамичен мач, който нямаше нищо общо с постната продукция от първата среща през март.

Второто Дерби дела Мадонина в турнира започна перфектно за „нерадзурите“. Те откриха резултата  още в 4-ата минута. Дармиан намери перфектно Лаутаро Мартинес, който със страхотно воле матира Менян - 1:0. Така аржентинският голмайстор сложи край и на серията на френския вратар от седем поредни сухи мрежи.

"Милан" отговори с шут на Кесие в аут в 12-ата минута. "Росонерите" постепенно осъществиха по-масиран натиск. Рафа Леао в 28-ата минута нахлу в пеналта и стреля мощно, но Ханданович изби в корнер. Малко след това стражът спаси и силен шут от дъгата на пеналта, отправен от Салемакерс.

Сандро Тонали нямаше шанс да изравни в 32-ата минута, след като топката рикошира в тялото на Жиру.

Последваха шут отдалеч на Барела, минал над гредата. В 39-ата минута Ханданович отрази нов шут на Леао.

Само секунди по-късно "Интер" нанесе втория си решаващ удар.Корея изведе Лаутаро, а аржентинецът матира Менян  с едно докосване за 2:0.

Точно преди почивката Бика можеше да оформи своя хеттрик, стреляйки с глава след корнер, но кълбото излезе в аут

В първите минути след антракта играта вървеше равностойно. В 51-ата минута Барела отне топката от Бенасер в средата на терена и намери Лаутаро. Аржентинецът напредна с топката, стигна до наказателното поле и отправи удар, а Менян успя да избие в корнер.

"Милан" пробва да натисне съперника си и да се върне в мача. В 66-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача. След корнер защитата на Интер не успя да изчисти добре топката, при което тя попадна у Бенасер, който от границата на дъгата я прати в мрежата. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен заради засада на Пиер Калулу, защото съдията прецени, че защитникът влияел на на играта, пречейки на видимостта на Ханданович.

Всичко приключи в 82-ата минута, когато падна трети гол във вратата на Менян. Видал изведе отдясно е Брозович , който пусна пас към Робин Госенс, който отблизо я засече в мрежата за 3:0. Това бе дебютният му гол с екипа на "нерадзурите".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК