С автогол и попадение в продължението "Левски" би 10 от "Черно море"

Сердюк вкара Николай Михайлов в болница

09.04.2022 | 22:10 Редактор: Ваня Кузманова

"Левски" победи с 2:0 "Черно море" в мач от последния кръг на редовния сезон на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

"Сините" стигнаха до успеха много трудно с автогол на Даниел Димов четвърт час преди края, а в 97-ата минута и Мартин Петков се разписа с мощен удар под напречната греда. През първото полувреме гол на Цунами беше отменен за засада, а след почивката попадение на Матиас Курьор не беше зачетено по същата причина.

"Моряците" играха в намален състав от 54-ата минута, когато звездата им Евгени Сердюк беше изгонен за втори жълт картон. 

Сблъсъкът на "Герена" беше доста напечен, здравите единоборства не липсваха, но Левски създаде повече опасности и логично стигна до победата, която още повече завързва възела в битката за Европа.

В класирането "сините" събраха 42 точки и вече имат само 3 т. по-малко от Черно море. Между двата отбора с 43 пункта е Ботев Пловдив, който е с мач по-малко – утрешното домакинство на Локомотив София.

Плейофите следващата седмица започват с дерби ЦСКА – Левски и мач между Ботев и "моряците", чийто домакин ще стане ясен след утрешната среща на "канарчетата".

Левски имаше териториално превъзходство и атакуваше по-опасно. Цунами прати топката в мрежата с глава в 8 минута, но попадението бе отменено заради засада.
В началото на втората част Сердюк бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе блокиран.

В 54 минута Сердюк отново бе изведен зад защитата на Левски, но бе изпреварен от вратаря Николай Михайлов. Украинецът обаче закъсня и влезе грубо в единоборството и получи втори жълт и съответно червен картон. Михайлов не успя да продължи след сблъсъка и бе откаран в болница, а на негово място влезе 17-годишният Пламен Андреев.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК