Борещият се за оцеляване "Евертън" удари слаб "Юнайтед" и го отказа от Топ 4

Единственото попадение в мача падна още в 27-ата минута

09.04.2022 | 16:35 Редактор: Ваня Кузманова

"Евертън" продължи мъките на Манчестър Юнайтед и след победа с 1:0 на своя "Гудисън Парк" отдалечи много "червените дяволи“ от първата четворка и класиране в Шампионската лига. Единствения гол в срещата вкара Антъни Гордън в 27-та минута, когато с удар от границата на наказателното поле и рикошет в тялото на Хари Магуайър прониза Давид Де Хеа.

Победата беше изключително ценна за тима на Франк Лампард, който се отдалечи от зоната на изпадащите. "Карамелите" са на 17 позиция с 28 точки, с 4 повече от "Бърнли", който има и мач по-малко. "Юнайтед" пък е на 7-та позиция с 51 точки. "Тотнъм" и "Арсенал" делят 4-та позиция с по 54 точки. 

"Шпорите" обаче имат мач по-малко от "червените дяволи", а „артилеристите“ цели два. Така задачата пред Ралф Рангник и възпитаниците му за класиране в Шампионската лига през следващия сезон става все по-тежка.

"Манчестър Юнайтед" започна добре срещата и още в 9-та минута Маркъс Рашфорд отправи опасен удар, но Джордан Пикфорд отрази с прекрасен рефлекс. Три минути по-късно ситуацията се повтори, като победител отново бе вратарят на домакините. Този път Рашфорд стреля с глава след центриране от крилото, но съотборникът му в националния отбор на Англия отново отрази.

Гледайте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК