"Ботев" (Вр) с инфарктна победа в битката за оцеляване с гол в 96-ата минута

Жертва на врачани станаха футболистите на "Славия"

08.04.2022 | 19:24 Редактор: Искра Ангелова

"Ботев" (Враца) победи "Славия" с 2:1 у дома в мачът от 26-ия кръг на Първа лига. След този резултат вече е сигурно, че "Левски" ще завърши редовния сезон пети, независимо от изхода на двубоя с "Черно море", "Славия" пък ще е шести. Това означа, че още на старта на плейофите ще се "сините" ще се изправят срещу ЦСКА, а според програмата този мач ще е на 17 април.

Домакините от "Ботев" можеха да открият резултата в 11-ата минута на днешния мач. Юлиан Ненов получи подаване на границата на наказателното поле, последва силен удар с левия крак, който обаче се отби в напречната греда. Топката стигна до Мирослав Маринов, който стреля в тялото на Мартин Атанасов. Домакините имаха претенции за дузпа, но Георги Кабаков не посочи бялата точка.

"Ботев" (Враца) все пак успя да поведе. В 21-ата минута Юлиан Ненов бе изведен отдясно, Соарес се опита да го блокира, но без успех и с удар по диагонала крилото прати топката в мрежата за 1:0.

В 42-ата минута "белите" стигнаха до най-чистото си голово положение. Гьоко Зайков центрира, а Йон Бакеро стреля с десния крак. Красимир Костов изпусна топката и тя мина между краката му, но се спря пред голлинията и стражът я улови. Малко след това вратарят отрази удар на Радослав Кирилов.

"Славия" започна по-силно второто полувреме и в 56-ата минута Йон Бакеро стреля, но топката мина покрай вратата. Много добър шанс се откри пред "Ботев" (Враца) в средата на полувремето. Центриране отдясно намери непокрития Антонио Георгиев, който пробва неуспешно да намери мрежата на "Славия" със странична ножица. Гол на Красимир Тодоров пък бе отменен заради нарушение в атака.

В 70-ата минута Гьоко Зайков засече топката с глава центриране от ъглов удар на Добрев и изравни. Домакините обаче не бяха казали последната си дума. В 96-ата минута Виктор Василев вкара страхотен гол от дъгата на наказателното поле и донесе първа победа на тима си през 2022 година.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК