"Барселона" чака "Да" от Левандовски, преговорите са в напреднала фаза

На "Камп Ноу" очакват Холанд да вземе окончателно решение относно бъдещето си до края на месеца

08.04.2022 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова

Ръководството на "Барселона" очаква да научи решението на Роберт Левандовски относно възможността за негов трансфер на "Камп Ноу". Полският нападател е един от вариантите пред каталунците през летния трансферен прозорец.

Представителите на клуба са провели две срещи с агента на нападателя Пини Захави и се очаква в близките седмици решението на самия Левандовски. От "Барселона" са на практика в постоянен контакт със Захави и клубът е напълно информиран за всички стъпки, които Левандовски предприема.

Основното притеснение в "Барселона" е това, че от "Байерн" (Мюнхен) могат да предложат нов договор на полския голмайстор. Най-важното е, че Левандовски гледа много благосклонно на евентуален трансфер на "Камп Ноу", след като смята, че вече е завършил цикълът му в Бундеслигата, въпреки че параметрите на договора ще определят крайното му решение.

Отношенията между президента на "Барселона" Жоан Лапорта и агента на играча Пини Захави са от ключово значение в преговорите, предава БНР. Лапорта вярва, че е дошло времето да подсили отбора със звезда в атака, а пазарът разкрива различни възможности, въпреки че е много сложен. Абсолютният приоритет беше и все още е Ерлинг Холанд, но в Барселона си дават сметка, че ситуацията не е напълно контролирана и норвежкият нападател може да реши всичко в този момент. Той има превъзходни оферти във финансов аспект от Реал Мадрид и Манчестър Сити, но е привлечен от проекта на "блаугранас".

В "Барселона" очакват Холанд да вземе окончателно решение относно бъдещето си до края на месеца, така че ако той реши да не акостира на "Камп Ноу", клубът окончателно ще активира опцията Левандовски. Ръководството на Барселона е предложило на Роберт Левандовски договор за три години със заплата от 8 милиона евро на сезон плюс бонусите. По този начин каталунците удовлетворят желанието на 33-годишния поляк за срока на контракта. Асът на "Байерн" (Мюнхен) има договор с настоящия си клуб за още 12 месеца, като от "Алианц Арена" за момента му предлагат удължаване само с една година. Лева обаче иска по-дълъг договор, а и ново предизвикателство.

От Барселона са готови да изпълнят желанието му за срока на договора, но му предлагат по-ниска заплата от настоящата, която в момента е около 12 милиона евро чисто. Каталунците са готови да му плащат по 8 милиона евро чисто на година. Агентът на нападателя Пини Захави вече е започнат с тези условия и сега от "Камп Ноу" очакват отговора на Левандовски. От "Ел Чирингито" твърдят, че самият футболист е доволен от това предложение, но от "Байерн" готвят нова оферта към Левандовски, с която да го убедят да преподпише.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК