Изненада: Смениха съперника на Кубрат Пулев за галата в Калифорния

Кобрата ще се изправи срещу американеца Джери Форест

02.04.2022 | 11:51 Редактор: Искра Ангелова
Изненада: Смениха съперника на Кубрат Пулев за галата в Калифорния

Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Джери Форест в Игълууд, Калифорния на 14 май тази година. Първоначално бе обявено, че Кобрата ще се бие с руснака Андрей Федосов, но вече срещу името на българина е поставено това на Форест.

33-годишният Джери Форест се бие с обратен гард, като в професионалната си кариера до момента 26 победи, 4 загуби и 2 равенства. Любопитното е, че последните два двубоя на американеца завършват с равенства - срещу Майкъл Хънтър и Джълей Джан през 2021 година.

Преди това той губи от Карлос Такам, а сред победените от него съперници няма респектиращи имена. За момента не е ясна причината за смяната на съперника на Кобрата.

За последно Кобрата се би срещу американеца Франк Мир в новия формат "Трайъд Комбат", който изправя боксьори срещу ММА бойци и смесва правилата на двата спорта. През ноември Пулев нокаутира Мир още в първия рунд, като се очакваше в края на февруари той да се срещне с Жуниор дос Сантос в същия формат, но двубоят пропадна.

Сега Кобрата може да се завърне на професионалния боксов ринг, където не се е качвал от загубата си от Антъни Джошуа в мач за световната титла в края на 2020.

Двубоят на Кубрат и Форест ще е подгряващ за главното събитие на вечерта - боя на Тервел Пулев (16-0) с бившия световен шампион Сергей Ковальов. 38-годишният Ковальов е с баланс 34-4-1 (29 нокаута) в професионалната си кариера. Той няма загуба в първите си 31 двубоя на ринга, като печели титлата в лека тежка категория на Световната боксова организация (WBO) през август 2013, когато побеждава британеца Нейтан Клевърли, припомня gol.bg.

Първото му поражение на ринга идва през ноември 2016, когато губи от друг представител на САЩ – Андре Уорд. За последно Ковальов се би срещу мексиканеца Саул "Канело" Алварес през ноември 2019, когато загуби пояса на WBO в лека тежка категория след технически нокаут в 11-ия рунд.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК