Футболни фенове блокираха Околовръстното, бутилки полетяха към сградата на БФС

"Бездействието вече не е изход", заяви Бербатов

31.03.2022 | 19:22 Редактор: Теодора Патронова

Футболни фенове протестираха пред сградата на БФС в столичния квартал "Бояна". Недоволството е провокирано от изключването на десетки клубове от Съюза. Много от тях носят плакати със зачеркната снимка на Боби Михайлов.

Инициативата е на клубовете, които са дошли в подкрепа на кандидатурата на Димитър Бербатов и се борят за промяна. Те призовават всички независимо от клубната принадлежност фенове да дойдат тук, за да ги подкрепят. Част от протестиращите хвърляха бутилки по оградата на сградата на БФС. Протестиращите също така спряха движението на Околовръстното за кратко. 

Изпълнителният комитет на БФС изключи като членове на Съюза над 100 клуба. Това се случа на 18 март, след като на конгрес бе избран за президент Димитър Бербатов, който също бе на протеста. 

"Призовах да се получи един мирен протест, на което държа. Това, което се случва, е неприятно и тъжно. Поради стечение на обстоятелствата сме  принудени  да стигаме до такива юридически схватки. Другото би било да оставим нещата, както си бяха през тези 16 години. Това по-добър вариант ли е? Бездействието вече не е изход", заяви Бербатов.

Вижте повече в репортажа на Владимира Илиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК