Шави след разгрома на "Реал": Тропнахме по масата и казахме, че се завръщаме във футбола

"Тази победа ни дава много сила да продължим да работим", заяви треньорът на "Барселона"

21.03.2022 | 09:47 Редактор: Искра Ангелова
Шави след разгрома на

Треньорът на "Барселона" Шави Ернандес беше много щастлив след победата над "Реал" (Мадрид) с 4:0 в Ел Класико. Треньорът на "Барса" празнува и каза: "Тропнахме по масата и казахме, че се завръщаме във футбола. Бяхме много по-добри от "Реал" (Мадрид), бяхме по-добри и можехме да вкараме повече голове. Изиграхме зрелищен мач на техния стадион".

"Винаги работим за това, но е вярно, че не очаквахме толкова страхотен резултат или да бъдем толкова превъзхождащи, все пак пристигнахме много уморени след завръщането от Турция. Ще празнуваме, но ще мислим за "Севиля". Трябва да продължим да работим, тъй като сме спечелили мач, но това не е титла", призна Шави.

Треньорът на "Барса" наистина вярва, че "тази победа може би бележи промяна в динамиката" и призна сравнението с победата в Мадрид през сезон 2003-2004, първата на Лапорта като президент. "Това е ден за наслада, аз съм треньор на "Барса", но съм и фен на "Барса" и тези преживявания са невероятни. Прекарахме доста време без радости като тази и трябва да им се наслаждаваме."

"Ние си казахме, че това е пътят, моделът, идеята...Играчите, които не са практикували този стил, го разбират и му се наслаждават. Тази победа ни дава много сила да продължим да работим, сега никой не се съмнява в модела, който да следваме", подчерта Шави, цитиран от "Труд".

В личен план той призна: "Аз съм новобранец и тази победа ме крепи. Не искам лична слава, това е групова победа, победа на съблекалнята. Искам слава за "Барса".

Шави поздрави играчите си за тяхната "смелост": "Помолих ги да не губят глупаво топката, защото "Мадрид" живее от това" и изтъкна: "Радвам се за играчите, които понякога са били силно критикувани."

"Все още мисля, че първенството е много трудно, "Реал" (Мадрид) трябва да загуби три мача от девет, но ние не изключваме нищо", завърши той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК