Бербатов категоричен: Конгрес трябва да има, фигурира в Търговския регистър

Трябваше да се проведе на 18 март, но от БФС го отмениха

15.03.2022 | 15:46 Редактор: Здравко Черкезов

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов сподели на пресконференция, че Конгрес трябва да бъде проведен на 18 март, тъй като той все още фигурира в Търговския регистър.

"Входирахме в съда подписката на 31 януари при съдия Жаклин Комитова. Съдът все още не се е произнесъл. В момента е месец и повече, за което няма решение. Някои от клубовете искат съдията сама да си направи отвод. Ситуацията в тази история е такава, че когато се събраха подписите, започнаха да се събират контрадекларации. Някои от клубовете бяха притиснати да ги подпишат. Сега се дава възможност под натиск да се съберат такива”, заяви Бербатов.

"В края на февруари се събира бюро на Изпълнителния комитет, в който утвърждават документи и правила за Конгреса. Но в началото на март го отменят. Няма точка свързана с отмяна на Конгреса. Потъпква се устава на БФС. Все още е в Търговския регистър и по тази причина той не може да се отмени, и трябва да се проведе. В момента поканата все още е в Търговския регистър. До 31 март 2022 БФС трябва да представи бюджет на ММС утвърден на Конгрес. Ако не се случи това рискуват да им се отнеме лицензът. Конгресът е отменен, но Зала 3 на НДК в момента е резервирана. Защо се резервира тази зала, ако Конгрес няма да има?! . Зала 3 на НДК все още е заета от БФС, при положение, че Конгрес няма да има. Или ще има някакъв Конгрес, или ще се попречи да се проведе законен такъв. В петък в 10:30 часа трябва да има Конгрес. Аз ще съм там, както и Стилиян и Мартин. Заповядайте всички. Каня и министъра на спорта. Да изпрати хора, които да проследят как ще се процедира на Конгреса,”, добави още той.

"За Конгрес се събират подобни зали. Ако е за някакви срещи със съдиите или нещо друго, можеше да го направят на базата в "Бояна". Мандатът на ръководството на БФС е изтекъл на 16 февруари. Затова казвам, че кашата и неразбориите са толкова много, че човек се губи. Обединението минава чрез честен и прозрачен Конгрес. Простите неща са най-гениалните. Конгресът не е отменен. По устав и закон тези хора не могат да взимат такива решения, да се отмени Конгрес или както бе да не се стигне до балотаж в предните избори. Докато не се проведе честен и прозрачен екип, няма да се откажем с моя екип. Използвам тази трибуна, за да мога да направя призив към клубовете, които са си подали документите в срок, да подкрепят кандидатът, който са избрали. Мен са ме издигнали 26 клуба", каза кандидатът за президент на БФС.

Вижте повече подробности в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК