Мората донесе третата поредна победа на "Ювентус"

Испанският нападател блесна с два гола

12.03.2022 | 21:20 Редактор: Искра Ангелова
Мората донесе третата поредна победа на

"Ювентус" записа трета поредна победа в италианската Серия "А", след като потрепери, но и с доста късмет удари с 3:1 "Сампдория" като гост в среща от 29-ия кръг. Домакините имаха шанс да стигнат и до равенството, но Антонио Кандрева изпусна дузпа в 73-ата минута. С този успех "бианконерите" не само се бетонираха в Топ 4, но се доближиха и само на 4 точки от лидера "Милан", който играе срещу "Емполи" по-късно тази вечер. В герой за "Юве" се превърна Алваро Мората, който вкара 2 гола.

Хората на Максимилиано Алегри очевидно излязоха на терена и с мисъл за предстоящия реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу "Виляреал". Въпреки това гостите стигнаха до победата с лекота като я узакониха още през първото полувреме. Нелеп автогол на Мая Йошида даде преднина на гостите, а Алваро Мората от дузпа предреши крайния изход. След почивката домакините пробваха да се върнат в мача. Златен шанс пропусна Антонио Кандрева, който не успя да преодолее Войчех Шчесни от дузпа. Малко преди края Сабири заби гол за генуезци, които търсеха точката, но не успяха да се доберат до нея. Вместо това Мората вкара втория си гол в мача и подпечата победата на "Старата госпожа".

Така хората на Макс Алегри събраха актив от 56 точки на четвъртото място. "Сампдория" остана на 16-ата позиция с 26 пункта, съобщава gol.bg.

Новата суперзвезда на "Юве" Душан Влахович остана на резервната скамейка. Това даде шанс на Мойс Кийн да си партнира с Алваро Мората в нападение.

Двубоят започна в спокойно темпо. В 22-ата минута Шчесни спаси удар отдалеч на Кандрева. След това "бианконерите" развиха скоростна атака, при която Хуан Куадрадо пусна остър пас към Кийн, а в опита си да го пресече Мая Йошида прати кълбото собствената си мрежа - 0:1.

В 34-ата минута Омар Коли извърши фаул в пеналта срещу Мойс Кийн и реферът отсъди дузпа. Алваро Мората не сгреши от бялата точка – 0:2. Почивката дойде при този резултат.

След антракта домакините видимо се активизираха, възползвайки се и от успокоението. В 49-ата минута Йошида стреля с глава след центриране от корнер, но не намери целта. В 58-ата минута Кийн беше изведен от Мануел Локатели, но Владимиро Фалконе излезе и отрази изстрела на нападателя.

В 65-ата минута Капуто пробва воле, което профуча покрай вратата. Четири минути по-късно Томазо Ауджело стреля и си спечели само корнер.

"Сампдория" получи право да изпълни дузпа, след като 73-ата минута Адриен Рабио игра с ръка в наказателното си поле. Шчесни обаче спаси удара на Кандрева от бялата точка с чудесната си реакция. В 76-ата минута резервата Влахович се справи с Коли и нанесе шут в близкия ъгъл на вратата, но Фалконе изби топката.

Домакините все пак стигнаха до гол, като това стана в 84-ата минута. Тогава резервата Абделхамид Сабири изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в гърба на Мората и влетя в мрежата на Шчесни.

В 88-ата минута обаче Мората уби надеждите на "Сампдория" поне за хикс с втория си гол в срещата, фиксирайки крайното 1:3 за "Юве".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК