SENSHI изправя 22 бойни звезди от 13 държави на 26 февруари – вижте бойната карта на събитието

Новото издание на бойната галавечер ще се проведе във Варна, билетите са в продажба в мрежата на Eventim

24.02.2022 | 15:44 Редактор: Теодора Патронова
SENSHI изправя 22 бойни звезди от 13 държави на 26 февруари – вижте бойната карта на събитието

Нова голяма бойна галавечер от международната марка SENSHI предстои на 26 февруари във Варна. Бойната карта на събитието е повече от ударна и включва общо 11 двубоя между бойни звезди и шампиони от 13 държави. Програмата с двубоите е вече официална и достъпна – в сблъсъците на титаните ще се включат петима от най-утвърдените български бойци, а в главния мач за вечерта публиката във Варна и зрителите пред малките екрани ще имат възможност да се насладят на дългоочакван двубой между сръбския боец Никола Тодорович и немската бойна звезда Сергей Браун.

Билетите за SENSHI са вече в продажба в мрежата на Eventim. Те са на цени от 10 и 20 лв. През Eventim всеки може да си резервира и VIP маса, от която да наблюдава сблъсъка на титаните от още по-близо.

Кои са големите сблъсъци, които ще видите на 26 февруари, вижте сега:

Двубой #1

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Дaвиде Пиетролини, Италия, vs. Айк Даниелиян, Русия

Давиде Пиетролини е на 30 години от Италия. Той е победител в турнира Max Muay Thai super fight и е бил претендент за световната титла на Международната муай тай и кикбокс асоциация (IMTKА). Това ще е дебютът му на SENSHI.

Неговият опонент Айк Данелиян от Русия е на 31 години и феновете вече го познават от ринга на SENSHI. През юли 2021 година Данелиян стана първият SENSHI Европейски шампион в категорията до 70 кг на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. През 2013 година той става Европейски шампион по киокушин в категорията до 70 кг, а през 2019 година печели и шампионската титла по киокуошин на Русия отново в категорията до 70 кг.

Двубой #2

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Серджо Санчез, Испания, vs. Драгомир Петров, България

Серджо Санчез е на 35 години от Испания и има сериозен опит зад гърба си. Неговото сценично име е "Динамита" – той е двукратен Европейски WAKO PRO шампион, Иберийски и испански шампион на професионалната арена. На 26 февруари Санчез ще излезе на ринга на SENSHI за пръв път.

Драгомир Петров е на 28 години от България и вече има няколко победи от ринга на SENSHI. Той има още Европейска титла по муай тай от EMC за 2019 г., а през същата година става и победител във веригата „Wizard“ и „Max Fight Pro“. Петров е още бронзов медалист от Балканското първенство по кикбокс през 2018 г., както и четирикратен национален шампион на България.

Двубой #3

Кат. 70 kg, правилник: KWU SENSHI

Александр Иванов, Русия, vs. Петър Стойков, България

Александр Иванов е на 31 години от Русия. Сблъсъкът му срещу Петър Стойков ще бъде и неговият дебют на SENSHI. Руснакът е шампион по муай тай от боксовия стадион Бангла, шампион на K-1 WKF в Китай през 2017 г. и двукратен победител в международните двубои WKF-KLF в Китай (2017-2018).

Петър Стойков e носител на европейска титла при професионалистите, има и световна и европейска титла по муай тай, както и сребърен медал по киокушин от Световното първенство на Световния киокушин съюз (KWU) за юноши (2013 година). Той е рекордьор по участия на ринга на SENSHI, от които регистрира само една загуба. През 2019 година спечели супер турнира SENSHI Cup в Камчия, постигайки три категорични победи в рамките на два дни и заслужи приза "Нокаут на вечерта".

Двубой #4

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

Цезар Буздуган, Румъния, vs. Атанас Божилов, България

Цезар-Матей Буздуган, известен още като "Железният боздуган", е на 34 години от Румъния. Дебютът му в SENSHI ще бъде срещу един от най-титулуваните български бойци и многократен шампион на SENSHI Атанас Божилов. Буздуган обаче в никакъв случай не е за подценяване. Той е европейски шампион и многократен национален шампион на Румъния по кикбокс.

Атанас Божилов е един от най-изявените и известни български кикбоксьори. Световният ни шампион на KGP и WAKO PRO е състезател на бургаския тим "Fight Factory" и има осем победи от ринга на SENSHI – последната от тях беше на юбилейното десето издание на SENSHI през декември 2021.

Двубой #5

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Владислав Тюрменко, Украйна, vs. Едуард Алексанян, България

23-годишният Владислав Тюрменко от Украйна ще бъде боецът в червения ъгъл в 5-ия сблъсък на титаните. Украинецът е победител от Световната купа по кикбокс WAKO и от международния турнир Wizard Open Ring 2018/2019. Тюрменко е шампион на Украйна по кикбокс K1 WAKO.

Едуард Алексанян, познат още като “Мистър Шоу”, е на 25 години от България и има вече няколко изяви и победи на SENSHI, като именно на ринга на галата той спечели и едно от най-големите си постижения – стана Европейски шампион на WAKO PRO К1 в кат. до 81.4 кг. Алексанян е двукратен национален кикбокс шампион и шампион по кикбокс от турнира Savages.

Двубой #6

Кат. 70 кг, правилник: KWU SENSHI

Алесио Малатеста, Италия, vs. Артьом Пашпорин, Русия

Алесио Малатеста е на 20 години от Италия. На 26 февруари той ще направи своя дебют в SENSHI с битка срещу един от най-атрактивните бойци, стъпвали на международната гала. Малатеста има впечатляващ списък с постижения. Той е MAX Muay Thai шампион, IMTKA световен и европейски шампион и MTGP междуконтинентален шампион.

Артьом Пашпорин е на 28 години от Русия и е добре познат на феновете на SENSHI с атрактивната си визия и изненадващите мачове, които прави. Той е многократен световен шампион по муай тай. Става номер 1 в света от шампионатите W5, GPRO, S1. Бил е и интерконтинентален шампион от WKU, както и Европейски шампион от WMC. Победител е от престижния руски турнир “Битка на шампионите” 10.

През 2021 година Пашпорин завоюва цели 4 шампионски пояса от SENSHI.

Двубой #7

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Максим Заплитний, Молдова, vs. Майкъл Астур, Естония

Седмият двубой на SENSHI ще предложи още един интригуващ сблъсък. Дебютът си на галата ще направи Максим Заплитний от Молдова. Прозвището му е "Лудият Макс". Той е европейски шампион по кикбокс, молдовски шампион по тайландски бокс и молдовски шампион по кикбокс.

Майкъл Астур от Естония ще бъде опонентът в синия ъгъл. През 2019 той става бронзов медиалист от Световното първенство WAKO K-1, а през 2018 година печели сребро от Европейското първенство на WAKO K-1. Астур става шампион от турнира "Мегдан" през 2020 г.

Двубой #8

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Есхан Саджит, Иран, vs. Флорин Ламбаджиу, Румъния

На 26 февруари своя дебют в SENSHI ще направи Есхан Саджит от Иран. Неговото прозвище е "Диамантът", а участието му в галата бе една от големите изненади в новото издание на веригата. Иранецът e на 23 години и е международен шампион по карате киокушин. Той е бил част от иранския национален отбор по киокушин. На професионалния ринг има 3 победи в кикбокс двубои.

Флорин Ламбаджиу, още познат на феновете на бойните спортове като "Рамбо" е един от най-добрите боксьори на румънската кикбокс сцена. Той е само на 25 години, но списъкът му с постижения включва шампионска титла от националния шампионат по самбо на Румъния. „Рамбо“ е известен с опустошаващия си ляв удар. На 26 февруари той ще се качи на ринга на SENSHI  за втори път. През юли 2021 беше дебютът му – тогава Ламбаджиу спечели шампионски пояс от SENSHI.

Двубой #9

Кат. +95 кг, правилник: KWU Full Contact

Юку Уриендал, Естония, vs. Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина

Юку Уриендал е световен шампион на IFMA по муай тай от 2014 г. и на 26 февруари той ще направи своя дебют в SENSHI. Уриендал е на 33 години от Естония и е висок впечатляващите 192 см.

Неговият опонент Ахмед Кърнич от Босна и Херцеговина е известен на феновете на SENSHI. Той е на 24 години и е висок почти 2 метра! Крънич е европейски шампион на WAKO PRO K-1 и сребърен медалист от световното и европейското първенство на WAKO K1. Ахмед Кърнич също е шампион на WAKO K-1 BALKAN от 2017 и 2018 г.

Двубой #10

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Бобан Илиоски, Република Северна Македония, vs. Александър Петров, България

Бобан Илиоски е на 25 години от Република Северна Македония. Той е сребърен медалист от Световното първенство на IFMA B клас през 2018 г. в Мексико и бронзов медалист от европейското първенство на WAKO в Словакия през 2018 г. Илиоски е и носител на множество световни и европейски турнири на WAKO.

Александър Петров от България е на 30 години от България. Той е двукратен световен шампион при аматьорите и европейски К1 шампион при професионалистите. Петров е Световен WAKO кикбокс шампион и Европейски WKN кикбокс шампион. В актива си има още шампионски пояси от Max Fight К1 и SFC и е носител на два шампионски пояса от балканското първенство на WAKO. Статистиката на 30-годишния боец е 27 победи и 4 загуби на профи ринга.

На последното издание на SENSHI Петров направи дебюта си на галата и завоюва първия си шампионски пояс от веригата.

Двубой #11

Кат. 80 kg, правилник: KWU Full Contact

Никола Тодорович, Сърбия, vs. Сергей Браун, Германия

Финалният сблъсък на SENSHI 11 ще предложи дългоочакван двубой между бойци, които имат дълга история помежду си. След като Ковид-19 провали два планирани двубоя между двамата бойци, сега на 26 февруари ще видим най-накрая кой ще бъде големият победител в главния мач за вечерта!

Никола Тодорович е на 23 години от Сърбия. Той е световен шампион по кикбокс за аматьори (WAKO) за 2021 г. в стил K-1, шампион на професионалните сръбски бойни вечери „Мегдан” и има много победи в редица национални и международни шоута и турнири.

32-годишният немски боец Сергей Браун е световен шампион на WAKO PRO - той спечели пояса си (стил K-1, категория 81,4 кг) в седмото издание на SENSHI през февруари миналата година. Браун е двукратен световен шампион по кикбокс (WKU) и шампион по киокушин карате на Diamond Cup. През 2021 г. Националната асоциация по бойните спортове на България, с председател Шихан Иво Каменов, награди Браун с първата по рода си годишна награда „Шлема на Спартак“. Трофеят беше присъден за брилянтното представяне на немската бойна звезда на ринга на SENSHI през цялата 2021 година.

SENSHI започва на 26 февруари от 19:00 часа – може да го гледате както от първи ред в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна, така и на живо по Bulgaria ON AIR, Max Sport 1, онлайн по американската телевизия FITE, както и чрез стрийм на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

Рефери и коментатори на голямата бойна гала отново ще бъдат К-1 величията, трикратните и четирикратни K-1 световни шампиони в тежка категория Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. Специален гост, рефер и коментатор на SENSHI на 26 февруари ще бъде и грандиозният ветеран и шампион от веригата „K-1 Max“ Алберт Краус.

11-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News, Novinata.bg и KickboxingTV.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК