Анчелоти: Мбапе ни създаде много проблеми, боли ни от загубата

"Липсата на гол е проблем", каза той

18.02.2022 | 16:07 Редактор: Искра Ангелова
Анчелоти: Мбапе ни създаде много проблеми, боли ни от загубата

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти даде пресконференция преди мача на отбора си с "Алавес" за първенство утре, но той беше принуден да говори главно за загубата от "Пари Сен Жермен" във вторник в Шампионската лига.

"Не знам дали ПСЖ са натискали съдията, не вярвам. Мисля, че двата ни жълти картона не са съвсем ясни и го казах на Орсато. Нищо повече. Той смята, че са справедливи", каза италианецът.

"Липсата на гол е проблем, но се връща нападател, който вкарва много и дава много асистенции. Имаме проблем, но той ще ни помогне да го разрешим. До декември правихме бърз преход, а сега имаме проблем. Когато спечелим топката, трябва да играем по-вертикално и това ни липсва", обясни Анчелоти.

"Мбапе ни създаде много проблеми и имаме 3 седмици за да се подготвим за другия мач срещу него", каза треньорът. Той коментира и фантастичната оферта на ПСЖ към Мбапе, за да остане. "Всеки може да мисли, каквото си иска. На мен ми плащат много добре и се чувствам привилегирован, защото обичам това, което правя, а не защото ми дават много пари", допълни той.

"Понякога всичко се решава от малки детайли. Мисля, че срещу ПСЖ играхме зле, имахме лоша вечер. Говорих с президента, с всички. Боли ни. Не показахме добър образ на отбора. А най-малкият проблем е резултатът, защото той може да бъде коригиран.  Аз съм първият критик на отбора и поемам отговорността. Някои от критиките са оправдани, други са глупави. Не се притеснявам, защото знам колко са качествени играчите ми", подчерта треньорът, цитиран от БТА.

"Физически отборът е добре. Срещу "Виляреал" го показахме на моменти, срещу ПСЖ страдахме в края на мача. Винисиус имаше много интензивен месец януари, а сега очакваме да е по-ефективен", надява се той.

"Алавес" е добър отбор, играе в добър ритъм. Ние пък сме наясно със слабия мач във вторник. В първенството обаче имаме аванс и искаме да продължим така. Ще спечелим утре", надява се Карло Анчелоти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК