"Манчестър Сити" разби "Спортинг" (Лисабон) с 5:0

"Гражданите" си осигуриха място на 1/4 финалите в Шампионската лига

16.02.2022 | 00:13 Редактор: Искра Ангелова

Въпреки че головете на чужд терен вече не тежат, както преди, "Манчестър Сити" на практика си осигури място на 1/4 финалите в Шампионската лига.

Гражданите отнесоха домакините от "Спортинг" с 5:0 насред Лисабон, като вкараха четири от попадения си още през първото полувреме, за да ликвидират интригата.

Английският шампион взе контрола още от началото, като бързо стана ясно, че разликата в класите е много сериозна, а и португалците сякаш предварително се бяха предали.

До 20-ата минута гостите вече бяха вкарали два пъти и оттам нататък не погледнаха назад, за да постигнат категоричен триумф и да покажат, че отново са фаворит за трофея.

За гостите Пеп Гуардиола направи 5 промени от победата над "Норич", като Жоао Кансело, Кевин де Бройне, Родриго, Джон Стоунс и Аймерик Лапорт се появиха вместо Уокър, Аке, Зинченко, Фернандиньо и Гюндоган.

Още в 7-ата удар на Фодън бе спасен, след което отбитата топка попадна в Де Бройне, който пък от своя страна комбинира с Марез и алжирецът вкара. Първоначално бе отсъдена засада, но след намесата на ВАР се видя, че такава няма и голът остана.

Малко след това Стоунс стреля неточно с глава, но в 17-ата минута английският тим вкара отново. След корнер играчите на "Спортинг" не успяха да изчистят добре, Бернардо Силва овладя на границата на наказателното поле и с великолепно полуволе реализира отново, като топката рикошира и в напречната греда.

Португалците опитаха да реагират и заиграха по-активно, давайки битка на съперника в средата на терена. Ентусиазмът им обаче бързо бе ликвидиран с нов гол на английския шампион.

В 32-ата минута Марез центрира, а топката стигна до Фил Фодън, който от вратарското поле спокойно вкара за 3:0, за да ознаменува подобаващо 150-ото си участие за "Ман Сити", съобщава gol.bg.

Гостите продължиха спокойно да контролират мача и малко преди паузата вкараха отново. Бернардо Силва стреля, топката рикошира и заблуди вратаря на "Спортинг", който нямаше какво да направи.

Второто полувреме започна с нов гол на Бернардо, който обаче бе отменен заради засада. В 58-ата минута обаче и ВАР нямаше как да спаси домакините. Стърлинг се измъкна на границата на наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл с отличен удар. Това бе неговият гол №150 за "Сити".

След това гостите понамалиха темпото, но продължиха да имат предимство, макар и да не бяха толкова настоятелни в търсенето на голове и в крайна сметка не вкараха повече, но нямаше и нужда.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК