"Лос Анджелис Рамс" триумфира над "Синсинати" на Супербоул

Отборът взе победа с 23:20

14.02.2022 | 07:39 Редактор: Теодора Патронова

"Лос Анджелис Рамс" е новият шампион на НФЛ. Воденият от Шон Маквей тим вдигна трофея "Ломбарди", побеждавайки на финала на своя стадион "Софай Стейдиъм" отбора на "Синсинати Бенгалс" с 23:20. Така 36-годишният специалист стана най-младият треньор, който извежда отбора си до титлата.

Рамс пък за втори път в историята си печелят Супербоул, като така станаха третият франчайз, който го прави, представлявайки два различни града - Сейнт Луис и Лос Анджелис. Преди това същото постигат и "Колтс" в Балтимор и "Индианаполис" и "Рейдърс" в Оукланд и Лос Анджелис.

До края на първото полувреме имаше две важни неща за отбелязване. Първото бе контузията на Одел Бекъм-младши, който стъпи накриво и се хвана за коляното, като опасенията са, че е разкъсал кръстни връзки и ще пропусне остатъка от мача. Другото бе пресеченият пас на Матю Стафорд, който опита доста оптимистично хвърляне от около 50 ярда в енд зоната на съперника, но Джеси Бейтс пресече паса му.

На почивката зрителите се насладиха на страхотното шоу на рапърите Доктор Дре, Снууп Дог, Еминем, 50 Сент, Кендрик Ламар и Мери Джей Блайдж, които "избухнаха" на терена с някои от най-големите си хитове.

В крайна сметка Лос Анджелис "Рамс" преодоля всички трудности и успя да стигне до победата. Купър Къп бе определен за Играч на мача. "Синсинати" пък има за какво да съжалява, като трябваше да преглътне поредно разочарование и трети загубен финал в историята си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК