"Ювентус" се измъчи, но благодарение на Влахович е на 1/2-финал за Купата

Торинци надделяха трудно над "Сасуоло" на "Алианц Стейдиъм" с 2:1

11.02.2022 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" продължава успешно защитата си на Купата на Италия, след като се класира на 1/2-финалите. Това стана след много трудна победа с 2:1 над "Сасуоло" на "Алианц Стейдиъм".

Още в 3-ата минута Пауло Дибала откри резултата. Алекс Сандро с хубав пробив намери Уестън Маккени. Неговият удар беше блокиран, но топката попадна в Пауло Дибала. Перлата на "Старата госпожа" овладя фронтално срещу вратата и матира Джанлука Пеголо за 1:0! 

В средата на полувремето Хамед Траоре изравни. Той направи двойно подаване с Берарди, измъкна се от защитата и стреля. Получи се рикошет в Денис Закария и топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл – 1:1.

След почивката "Старата госпожа" наложи свиреп натиск, но на три пъти уцели гредите. 40-годишният вратар на гостите Джанлука Пеголо пък спасяваше всичко възможно, но в 89-ата минута капитулира. Тогава Душан Влахович се подигра със защитата на "неровердите", стреля, получи се рикошет и Руан си вкара автогол за крайния резултат.

В спор за място на финала "Юве" ще срещне "Фиорентина" в два мача. Другият 1/2-финал противопоставя "Милан" и "Интер", пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК